Llum verda a les obres de cobriment de la riera de Can Carreras

Imprimeix

L’Ajuntament d’Olesa va presentar als veïns un projecte que es farà en quatre fases i la primera començarà el novembre

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha detallat al veïnat el calendari i organització dels treballs del cobriment de la riera de Can Carreras, una de les obres més ambicioses dels darrers anys. El projecte s’efectuarà en quatre fases i la primera, que comença al novembre, va des del carrer Altures fins passat el carrer Sant Antoni. En total, l’actuació ascendeix a una mica més de 2,2 milions d’euros, del quals l’ajuntament aportarà 1.250.000 euros i la resta, la Generalitat, dins del projecte d’intervenció integral al nucli antic finançat per la Llei de Barris.

olesa riera 2

Aquest projecte actualitzat de cobriment de la riera de Can Carreras té dos objectius: eliminar el risc d’una avinguda extraordinària d’aigua, mitjançant la canalització de l’aigua per sota terra; i la millora urbana de la zona, ja que la canalització de la riera en permetrà la urbanització i recuperació del carrer amb una plataforma única.

L’Ajuntament iniciarà les obres de cobriment de la riera de Can Carreras al novembre, un cop finalitzada tota la campanya prèvia d’inspecció dels habitatges i establerts els sistemes de control de les edificacions que s’està fent aquest mes. Unes 200 persones han assistit al segon acte informatiu aquest dilluns a la Casa de Cultura on els tècnics han informat als veïns i veïnes de la zona dels nombrosos detalls dels treballs.

Aquests treballs previs consisteixen a fer sondejos de carrer, a través de georadars per tenir la màxima informació de l’estat del subsòl. S’instal·laran senyalitzadors fixes durant tota l’obra per a que el topògraf vagi controlant si hi ha canvis. Un pèrit està comprovant l’estat actual de l’habitatge i validant el document davant de notari. Aquest seguiment topogràfic es farà durant tota la durada de l’obra.

L’alcaldessa Pilar Puimedon ha fet referència que per bé que les anàlisis prèvies de les obres s’han fet molt exhaustivament, “qualsevol novetat, dubte o situació nova que es presenti, cal que els veïns ho comuniquin ràpidament a l’Oficina d’Habitatge, ja que l’Ajuntament destina vàries persones al desenvolupament dels treballs.” 

Durant el temps que durin les obres, a part de la mobilitat, també es contempla el trasllat dels contenidors a punts on ja n’hi ha, com és el cas del carrer Estació i a l’aparcament del carrer Ample.

Redacció / Fotos: Olesa de Montserrat