El festival europeu de ciutats Urbact reconeix Esplugues

Imprimeix

El Consell d'Infants i l'Audiència Jove van ser seleccionats com una de les 97 bones pràctiques del conjunt d’Europa

La segona edició del festival europeu de ciutats Urbact, que enguany se celebra del 3 al 5 d'octubre a la ciutat de Tallinn (Estònia), ha tingut a Esplugues de Llobregat entre les ciutats representades. Dos processos participatius de l’Ajuntament, l’Audiència Jove i el Consell d’Infants, han estat seleccionats com una de les 97 bones pràctiques del conjunt d’Europa que han rebut dimarts el segell Urbact i que, els dies posteriors, s'exposen i es posen en comú en la trobada.

consell esplugues 2

El festival europeu anima les ciutats a compartir i transferir les seves bones pràctiques alhora que els permet treballar juntes per crear noves solucions sostenibles als reptes urbans del present. En aquest sentit, el dimecres es fan grups de 4 a 8 participants per poder discutir a fons els detalls dels projectes dels participants. A més d'aquesta sessió de treball, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, acompanyada de la regidora de Participació, Montse Zamora, pren part en la ronda de presentacions ràpides dels projectes, dirigida a totes les persones assistents al festival.

El Consell d’Infants, que reuneix a infants de 5è i 6è de les escoles públiques, per posar-se d’acord sobre propostes relacionades amb el seu entorn, ha arribat a 3.000 estudiants de primària des del 2009. Per la seva banda, a l’Audiència Jove, que fomenta la participació dels estudiants de 4t d’ESO dels instituts, hi han participat 4.000 estudiants de secundària d'Esplugues. Totes dues iniciatives generen pedagogia, debat educatiu i propostes per a la transformació de la ciutat. Entre tots dos sumen un cost anual per a l’Ajuntament d’uns 33.000 euros.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues