El festival europeu de ciutats Urbact reconeix Esplugues

El Consell d'Infants i l'Audiència Jove van ser seleccionats com una de les 97 bones pràctiques del conjunt d’Europa

La segona edició del festival europeu de ciutats Urbact, que enguany se celebra del 3 al 5 d'octubre a la ciutat de Tallinn (Estònia), ha tingut a Esplugues de Llobregat entre les ciutats representades. Dos processos participatius de l’Ajuntament, l’Audiència Jove i el Consell d’Infants, han estat seleccionats com una de les 97 bones pràctiques del conjunt d’Europa que han rebut dimarts el segell Urbact i que, els dies posteriors, s'exposen i es posen en comú en la trobada.

consell esplugues 2

El festival europeu anima les ciutats a compartir i transferir les seves bones pràctiques alhora que els permet treballar juntes per crear noves solucions sostenibles als reptes urbans del present. En aquest sentit, el dimecres es fan grups de 4 a 8 participants per poder discutir a fons els detalls dels projectes dels participants. A més d'aquesta sessió de treball, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, acompanyada de la regidora de Participació, Montse Zamora, pren part en la ronda de presentacions ràpides dels projectes, dirigida a totes les persones assistents al festival.

El Consell d’Infants, que reuneix a infants de 5è i 6è de les escoles públiques, per posar-se d’acord sobre propostes relacionades amb el seu entorn, ha arribat a 3.000 estudiants de primària des del 2009. Per la seva banda, a l’Audiència Jove, que fomenta la participació dels estudiants de 4t d’ESO dels instituts, hi han participat 4.000 estudiants de secundària d'Esplugues. Totes dues iniciatives generen pedagogia, debat educatiu i propostes per a la transformació de la ciutat. Entre tots dos sumen un cost anual per a l’Ajuntament d’uns 33.000 euros.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix