Castelldefels apropa la cultura als col·lectius socials més desfavorits

El consistori vol avançar en el desenvolupament del Pla d'Inclusió Social

L'Ajuntament de Castelldefels ha signat un conveni amb el Consorci de l'Auditori i l'Orquestra per adherir-se al programa Apropa Cultura i oferir la seva programació habitual del Teatre Plaza i de la Sala Margarida Xirgu als grups destinataris del programa. El consistori vol avançar en el desenvolupament del Pla d'Inclusió Social, concretament en una de les accions marcades com a prioritzades, l'Accés Universal a la Cultura.

Apropa Cultura és una xarxa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible. És un  programa socioeducatiu a travès del qual els  equipaments culturals de Catalunya afavoreixen  l'assistència i la participació de col·lectius en risc d'exclusió social, a la programació i activitats habituals. És també una finestra única de reserves per al sector social que ofereix la possibilitat d'assistir de forma accessible als millors equipaments culturals de les poblacions participants, en un entorn normalitzat que els permet gaudir d'espectacles de música, teatre, dansa i circ de la màxima qualitat.

L'adhesió a Apropa Cultura permet als col·lectius participants del programa  gaudir a un preu reduït (entre 0 i 3 euros per persona) de l'assistència a espectacles, visites i activitats a museus, espais singulars i activitats participatives.  D'altra banda també ofereix  formació  artística  adreçada als professionals dels centres i entitats, i formació en accessibilitat al personal d'equipaments adherits al programa.

Aquest programa està finançat amb el suport econòmic i de difusió de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i amb el suport de l'Obra Social “La Caixa” i la Fundació MRW. A més de les aportacions dels equipaments culturals adherits.


Redacció / Foto: Aj. Castelldefels
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix