El Prat denuncia al Congrès de Diputats la situació dels refugiats

Imprimeix

Va ser un dels setze ajuntaments, entre els quals es trobava també Sant Boi de Llobregat, que va participar en una trobada de Ciutat Refugi

L'Ajuntament del Prat de Llobregat va participar ahir a Madrid en una trobada de Ciutats Refugi al Congrés dels Diputats, juntament amb altres setze ajuntaments de l'Estat. Ahir 26 de setembre era la data límit per al compliment del compromís contret pel govern estatal d'acollir 17.000 persones refugiades que es troben a Grècia i Itàlia, i als camps de reubicació de Líbia, Turquia i Jordània. D’aquestes 17.000 persones, han arribat a l’Estat espanyol menys de 2.000.

A la trobada hi va assistir, en representació del consistori baixllobregatí, la regidora d’Igualtat, Joventut i Solidaritat, Anna Martín. També hi havia representants dels ajuntaments de Barcelona, Badalona, Cadis, Còrdova, Girona, Granada, A Coruña, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Palma, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, València i Saragossa. Els assistents van ser rebuts per representants polítics dels grups Compromís, En Comú Podem, En Marea, PdCat, ERC i Unidos Podemos.

Aquests municipis han denunciat, d'una part, la manca de sensibilitat de l’Estat davant d’aquesta greu crisi humanitària i la manca de transparència sobre la xifra de persones sol·licitants d’asil. I, d'altra banda, la manca d’ajut que han rebut els ajuntaments per atendre a aquestes persones refugiades i immigrades que hi arriben, moltes d’elles pel seu compte, i que no han pogut accedir o ja han finalitzat el pla estatal d’acollida, mentre que els fons europeus que Espanya rep per a la integració d’aquestes persones es fan servir per vigilar fronteres i fer polítiques d’expulsió.


Redacció / Fotos: Arxiu