El Prat denuncia al Congrès de Diputats la situació dels refugiats

Va ser un dels setze ajuntaments, entre els quals es trobava també Sant Boi de Llobregat, que va participar en una trobada de Ciutat Refugi

L'Ajuntament del Prat de Llobregat va participar ahir a Madrid en una trobada de Ciutats Refugi al Congrés dels Diputats, juntament amb altres setze ajuntaments de l'Estat. Ahir 26 de setembre era la data límit per al compliment del compromís contret pel govern estatal d'acollir 17.000 persones refugiades que es troben a Grècia i Itàlia, i als camps de reubicació de Líbia, Turquia i Jordània. D’aquestes 17.000 persones, han arribat a l’Estat espanyol menys de 2.000.

A la trobada hi va assistir, en representació del consistori baixllobregatí, la regidora d’Igualtat, Joventut i Solidaritat, Anna Martín. També hi havia representants dels ajuntaments de Barcelona, Badalona, Cadis, Còrdova, Girona, Granada, A Coruña, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Palma, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, València i Saragossa. Els assistents van ser rebuts per representants polítics dels grups Compromís, En Comú Podem, En Marea, PdCat, ERC i Unidos Podemos.

Aquests municipis han denunciat, d'una part, la manca de sensibilitat de l’Estat davant d’aquesta greu crisi humanitària i la manca de transparència sobre la xifra de persones sol·licitants d’asil. I, d'altra banda, la manca d’ajut que han rebut els ajuntaments per atendre a aquestes persones refugiades i immigrades que hi arriben, moltes d’elles pel seu compte, i que no han pogut accedir o ja han finalitzat el pla estatal d’acollida, mentre que els fons europeus que Espanya rep per a la integració d’aquestes persones es fan servir per vigilar fronteres i fer polítiques d’expulsió.


Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix