Martorell incorpora la primera escola d’educació especial al programa CUEME

El seu objectiu d'aquest projecte és fomentar els valors de l’emprenedoria en els alumnes de cicle superior de primària

L’Escola El Pontarró de Martorell participarà aquest curs 2017-18 al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME). Serà el primer centre d’educació especial a Catalunya que s’integrarà en aquest programa, impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament amb l’objectiu de fomentar els valors de l’emprenedoria en els alumnes de cicle superior de primària.

El CUEME pretén fomentar la cultura emprenedora a través de la creació i gestió d’una cooperativa per part de l’alumnat, amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials del poble. Des de l’Escola El Pontarró, la professora Marta Valero ha destacat la importància de sumar-s’hi al projecte i “d’obrir el camí a aquesta tipologia d’alumnes, perquè entenguin i sàpiguen què és l’emprenedoria.”

Hi participaran deu alumnes de l’etapa de secundària d’El Pontarró, “aquells que acadèmicament fan escolaritat compartida, és a dir, fan uns dies d’escola en centres ordinaris o instituts”, explica Valero. La professora també ha destacat que, “quan passen de secundària a transició a la vida adulta, ja fan un projecte similar en què creen els seus propis productes i els venen als familiars i coneguts, però sense arribar crear una cooperativa”.

Cinc anys

Martorell participa en aquest projecte des del curs 2013-2014 amb l’escola Jose Echegaray, després es va incorporar l’escola Mercè Rodoreda seguida de l’escola Lola Anglada. Enguany Martorell continua participant en aquest programa amb aquestes tres escoles, i com a novetat incorpora al programa la primera escola d’educació especial que participa al CUEME, l’escola El Pontarró. Aquesta nova incorporació presenta tot un repte i reforça el concepte d’escola inclusiva pel qual aposta la Gerència de Serveis d’Educació. Aquest curs 2017-2018 Martorell amb les seves quatre escoles participants, constituirà 8 cooperatives escolars amb un total aproximat de 200 alumnes participants.


Redacció / Foto: Aj. Martorell
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix