Valoració positiva del pla d’intervenció integral contra la prostitució

Imprimeix

Coincidint amb l’exposició “Dones de Vida alegre?” l’Ajuntament de Gavà ha fet un balanç de les accions dutes a terme fins ara

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha fet una primera valoració del pla d’intervenció integral contra la prostitució que es va iniciar el passat mes de juny. Sánchez ha assegurat que “les mesures implementades a nivell social, d’intervenció comunitària i d’aproximació a les dones que estan exercint la prostitució a la nostra ciutat estan donant resultats.”

El pla es va implementar amb l’objectiu de treballar per l’erradicació de la prostitució, eliminar les condicions favorables per a l’exercici d’aquesta activitat, i oferir atenció i alternatives a les dones que l'exerceixen. Gavà, com a municipi adherit a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, considera que la tracta d’éssers humans per l’explotació social i la prostitució són una greu vulneració dels drets humans i una forma de violència masclista.

problema017 20120220 ElPuntAvui prostituta

Donat que és un fenomen complex, el pla ha comptat amb la intervenció de diferents departaments. En aquest sentit, el pla inclou diferents línies d’actuació: intervenció social i formativa, accions de sensibilització i actuacions a la via pública.

Quant a les accions de comunicació i sensibilització s’ha millorat la senyalització informativa en els punts de captació de clients. En total s’han instal·lat 24 senyals als voltants de la C-31. D'una banda, cartells que informen sobre les sancions relatives a sol·licitud, oferiment i pràctica de relacions sexuals retribuïdes a la via pública. D'altra banda, cartells de sensibilització, en català i castellà, interpel·lant als possibles usuaris per tal que no siguin còmplices d’un atemptat als drets humans.

Davant els bons resultats del pla, Raquel Sánchez ha afirmat que “l’Ajuntament de Gavà donarà continuïtat a les accions desenvolupades fins ara i estudiarà noves iniciatives donat que és una activitat que ens preocupa i seguirem incidint per ajudar a les dones víctimes d’aquesta situació”. En primera instància està previst col·laborar amb la Fundació APIP-ACAM, entitat que des de l’any 1982 treballa amb col·lectius vulnerables, entre ells les dones. Les accions estarien encaminades a treballar amb les dones que practiquen la prostitució, i especialment oferir-les alternatives i ajudar-les en una futura integració laboral.


Redacció / Fotos: Arxiu-AAVV Gavà Mar