I ara tanquen les farmàcies de guàrdia d’Olesa de Montserrat

Imprimeix
Des d’aquesta setmana els veïns que necessiten el servei nocturn han de desplaçar-se a Martorell

Els ciutadans d’Olesa de Montserrat que necessitin comprar medicines entre les 12.00 hores i les 8.00 hores del matí s’han de dirigir a la farmàcia de guàrdia de la població de Martorell.

Aquesta és la realitat de la localitat després de l’aplicació el cap de setmana passat dels nous horaris aplicats pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

L’alcalde de la localitat, Salvador Prat, ha expressat aquest dimarts el seu “rebuig frontal” al tancament del servei d’urgències nocturnes a les farmàcies.

Per aquest motiu, ha demanat al conseller de Salut, Boi Ruiz, “la revocació amb caràcter immediat” i la presentació, per part del Departament, “d’un recurs contra l’acord pres” pel Col·legi.

Fonts municipals han explicat que l’Ajuntament va tenir coneixement el passat dia 18 de novembre del tancament del servei nocturn de farmàcia a partir d’aquella mateixa nit.

“A l’escrit adreçat a l’Ajuntament, els farmacèutics argumentaven que la decisió pretenia adequar la prestació del servei nocturn d’urgències de les farmàcies al nou model d’atenció mèdica continuada que s’està aplicant de forma progressiva a tot el territori”, han completat les citades fonts.

Segons el Col·legi de Farmacèutics, “d’ara endavant les farmàcies dels municipis que no tenen un dispositiu d’atenció mèdica continuada, poden quedar eximides del servei urgent nocturn i adequar l’horari al servei del CAP corresponent.”

H. Marín | Foto: Baiximágenes (Arxiu)