Olesa construirà un pont per a vianants i ciclistes per creuar la C-55

Imprimeix

L’ajuntament també està negociant l’arranjament del pont dela Kao i la cessió temporal de l’espai de l’aeri per ubicar un servei municipal

L’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, i els responsables de FGC i la Generalitat treballen conjuntament per trobar la millor ubicació que permetrà a veïns i ciclistes travessar aquesta perillosa via des del nucli urbà al camí del riu, que s’està arranjant com a passeig fluvial. Així es preten construir un pont que travessi la carretera C-55, una via d’altra perillositat, i permeti connectar ambdues bandes del municipi.

De moment encara no s’ha concretat la possible ubicació perquè s’estan estudiant diferents alternatives amb la Generalitat i Ferrocarrils. L’alcaldessa explica que “amb aquest pont s’evitarà l’alta perillositat que comporta creuar aquesta via on ja hem hagut de lamentar víctimes, algunes mortals”. D’aquesta manera es connectarà amb el camí del riu, una llera fluvial que s’està arranjant com a via verda. Aquest és un terreny propietat de Ferrocarrils de la Generalitat i per això s’estan duent a terme aquestes converses per a facilitar les feines d’ús i accessos.

Altres temes

Els responsables municipals també treballen per l’arranjament del pont que permet l’accés des de la carretera de la Puda a l’alçada de l’empresa Kao, amb la C-55. Aquesta infraestructura es va construir de manera provisional als anys 80 i que ja ha quedat desfasada i ara es farà la reparació de les esquerdes. Puimedon explica que “la primera fase ja està projectada i començarà aviat però l’estudi contempla un projecte d’actuació en 5 anys.”

P051014009

A més, l’alcaldessa també està negociant amb els responsables de Ferrocarrils les condicions de cessió temporal de l’espai de l’aeri a l’Ajuntament d’Olesa per tal d’ubicar un servei municipal. S’estan estudiants els possibles usos però encara no s’ha concretat. Segons l’alcaldessa “volem que ens deixin prou espai perquè la inversió  sigui rendible i crec que les negociacions avancen per bon camí perquè hi ha molt bona disponibilitat per part de FGC”. Aquest aeri que connectava l’estació de FGC d’Olesa amb el municipi Esparreguera estava sense ús des del 2012 i l’estiu passat es va desmantellar per aprofitar part dels elements del material mòbil de l’aeri per renovar el Telecabina Coma del Clot de Vall de Núria. Llavors FGC va oferir als Ajuntaments d’Olesa i Esparreguera que en fessin ús de les estacions de l’aeri sense cap cost i ara es negocien les condicions d’aquesta possible cessió.


Redacció / Foto: Arxiu-Aj. Olesa