S’obre la convocatòria de subvencions per a la compra de bicis elèctriques

L'AMB ha activat un nou paquet d'ajuts de 250 euros que s’emmarca en l'estratègia metropolitana de convertir la bicicleta en un veritable mitjà de transport diari urbà

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert una nova convocatòria de subvencions de 250 euros per a la compra de 1.000 bicicletes elèctriques per als ciutadans de l'àrea metropolitana que decideixin comprar-ne una. Aquesta subvenció, disponible per a bicicletes amb un preu màxim 1.350 euros, dona continuïtat a les convocatòries que s'han esgotat amb èxit any rere any des del 2014 i que ja han facilitat l'adquisició de 2.000 bicicletes elèctriques als ciutadans metropolitans.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, recorda l'èxit de les convocatòries anteriors i insisteix que aquesta aposta persegueix que la bicicleta esdevingui un veritable mitjà de transport diari. "Per tal que la bici estigui en el nostre dia a dia hem de facilitar-ne la promoció i l'ús, i aquestes subvencions en són un exemple. Però també hem d'assegurar als ciclistes infraestructures segures i directes, i connexions entre els municipis", ha explicat Poveda.

bicis elec

Com beneficiar-se de la subvenció?

Els ciutadans que vulguin beneficiar-se de la subvenció que ofereix l'AMB només han d'anar a una de les 28 botigues adherides com a entitats col·laboradores de l'AMB, escollir una bicicleta elèctrica dins del rang de preus adient (fins a 1.350 euros) i omplir un formulari, on hauran d'acreditar que resideixen en un dels 36 municipis metropolitans. El llistat complet de les botigues es pot consultar al web www.amb.cat/bicielectrica.

Fins ara, l'AMB ja ha subvencionat amb 250 euros la compra de 2.000 bicicletes elèctriques, entre els anys 2014 i 2016. D'aquestes, un 90% de les sol·licituds correspon a ciutadans particulars, mentre que un 10% correspon a empreses que han incorporat la bicicleta elèctrica en els desplaçaments dels seus treballadors i clients i en els repartiments i serveis a domicili. Els municipis amb un nombre més elevat de bicicletes elèctriques subvencionades són Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Cugat del Vallès, el Prat de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.

Segons una enquesta sobre l'ús de la bici realitzada entre els ciutadans que han gaudit de les subvencions, un 40% afirma que utilitzarà menys el cotxe.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix