Acaba la campanya de visites a les activitats de lleure al Baix Llobregat

Imprimeix

Aquest darrer estiu s’han notificat a la comarca 414 casals de vacances, 174 casals esportius, 12 colònies, 5 acampades, 2 camps de treball, 1 campus esportiu amb pernoctació i 2 rutes

El Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat ha finalitzat la campanya de visites a les activitats de lleure subjectes al compliment del decret 267/2016. Aquest nou decret regula activitats d’educació en el lleure en què participin més de quatre menors de 18 anys i que es desenvolupin a Catalunya: les acampades infantils i juvenils, els camps de treball, els casals de vacances, les colònies i les rutes, i qualsevol activitat assimilable.

A diferència de l’anterior decret, en aquest s’hi inclouen tres nous tipus d’activitats: els casals esportius, les estades o campus esportius i les rutes esportives que es duguin a terme només en èpoques de vacances escolars. Es tracta d’activitats que tenen un component esportiu important però que, alhora, tenen elements substancials que les fan equiparables a les activitats d'educació en el lleure i que no són pràctiques esportives habituals, com ara les competicions, els entrenaments, les jornades de tecnificació i la formació de tècnics d'esport.

A la Comarca del Baix Llobregat es compta amb una llarga tradició en activitats d’educació en el lleure, que contribueix de forma notable al creixement integral d'infants i joves, així com a la creació d'una societat més responsable i compromesa. Aquest darrer estiu, entre el juny i el setembre s’han notificat a la comarca 414 casals de vacances, 174 casals esportius, 12 colònies, 5 acampades, 2 camps de treball, 1 campus esportiu amb pernoctació i 2 rutes.

Les visites són una competència delegada de la Generalitat de Catalunya als Consells Comarcals, i que en el cas del Baix Llobregat s’exerceix mitjançant el seu Servei Comarcal de Joventut.

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat