Sergio Garrote serà el pregoner de la Festa Major d'Estiu de Viladecans

Imprimeix

L’esportista local va pujar recentment al podi en el passat Campionat del Món en les proves de contrarrllotge i de fons

L’esportista viladecanenc Sergio Garrote Será el pregoner de la Festa Major d'Estiu de la ciutat, que se celebrarà entre demà dijous, 7 de setembre, i el proper dia 11. Durant el tret de sortida de la celebració gran de Viladecans, el supercampió de ciclisme adaptat aportarà a partir de la seva experiència reflexions sobre com la vida és marcar-se nous reptes. Garrote va decidir enfilar-se a una handbike per evitar que una lesió medul·lar fruit d'un accident laboral paralitzés la seva vida.

Sergio acaba de pujar al podi del Mundial de ciclisme adaptat de Pietermaritzburg (República Sudàfrica) en dues ocasions. Amb la seva bicicleta de mà, ha competit en la categoria H2 per a ciclistes amb tetraplegia. Durant el campionat, l'esportista local ha aconseguit el bronze en les dues curses en què ha participat: la contrarellotge i la prova de fons. Garrote ha demostrat la seva progressió i millora de cara a poder competir als Paralímpics de Tokio 2020.

Propostes per a tothom

 Després de l'inici de la festa amb el pregó, i de l'Espavilada del Mamut que es farà a continuació amb l'ajut dels Castellers de Viladecans, començaran a desenvolupar-se les més de 60 propostes de tot tipus i per a totes les edats que configuren enguany el menú, centrat en la música i les activitats tradicionals. Tot just després del pregó, tothom podrà tastar el Suc de la Festa Major (un "mojito" sense alcohol) als jardins de Magdalena Modolell. I una mica més tard, a les 22 hores, començarà el tradicional Piromusical al parc de la Marina, realitzat per la pirotècnia centenària viladecanenca Estalella.

mamut 2

Els epicentres musicals de la Festa Major d'enguany són tres: els jardins de Magdalena Modolell, per a la música més alternativa; el parc de la Marina, per al jovent, i el parc del Torrent Ballester, amb els clàssics -aquesta vegada amb Los Manolos i els grups tribut a U2 i The Police com a plats forts-. A més, una de les principals novetats de la festa respecte a les darreres edicions està en el cartell musical: enguany s'ha estrenat una votació popular per escollir el grup del concert per a joves i el guanyador en va ser l'ex integrant d'El Canto del Loco, David Otero.

Foto 5 Los Manolos

Per als més petits, la Festa Major proposa molt més que atraccions de fira i, un any més ofereix l'activitat "Festa Major Xica", on gaudiran d'un munt de jocs i, inclús, un concert de rock. Els més petits podran gaudir també de la Mamullada o de la trobada gegantera, tradicions centrals de la Festa, com els correfocs, castellers, sardanes, balls andalusos i aragonesos... Activitats impulsades per les entitats locals sense les quals la celebració no brillaria igual. I que no per veure cada any perden el seu atractiu.

Vila061

Destacaran també les activitats esportives, i no només per la clàssica Cursa Atlètica Popular, que celebrarà ja la seva 39a edició, sinó també per la presència variada d'esports: bàdminton, bàsquet, futbol, bitlles, natació, beisbol, escacs, pesca esportiva o handbol. Viladecans és una ciutat esportiva i també ho és la seva Festa Major d'Estiu.

 

Redacció / Foto: Jaume