Un bus exprés connectarà Sant Vicenç i Torrelles amb Barcelona

Imprimeix

La línia exprés.cat e20 oferirà 9 noves expedicions d’anada i 9 de tornada de dilluns a divendres feiners durant tot l’any

 

Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat comptaran amb un servei d’autobús directe a Barcelona a partir del 12 de setembre. Es tracta de la nova línia exprés.cat e20, que connectarà els dos municipis baixllobregatins amb Barcelona per la Diagonal. El nou servei de transport públic s’ha presentat aquest dilluns a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

La nova línia e20 oferirà 9 noves expedicions directes d’anada i 9 de tornada de dilluns a divendres feiners de tot l’any per l’autopista B-23, que s’afegeixen a les 33 expedicions actuals de Sant Vicenç dels Horts i les 16 expedicions de Torrelles de Llobregat. Es calcula que aquest nou servei comporti entre 50.000 i 70.000 usuaris nous a l’any. Aquesta línia està operada per Soler i Sauret.

Presentacio Bus Expres 34

L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, s’ha mostrat convençuda que aquest nou servei “serà un èxit”, en base a la bona acollida que l’anunci ja ha tingut entre la ciutadania. Per millorar la mobilitat, Aymerich ha destacat la necessitat de comptar amb “vies d’accessibilitat més àgils” i que “hi hagi moltes més persones que optin per fer els seus desplaçaments en transport públic”. L’alcaldessa també confia que el servei exprés.cat serveixi per reduir els embussos habituals que hi ha en hora punta a la sortida del municipi i per millorar la qualitat de l’aire.

L’alcalde de Torrelles, Ferran Puig, també ha celebrat l’entrada en funcionament d’aquesta línia exprés, ja que Torrelles depèn “exclusivament del transport per carretera”, i ha agraït que Sant Vicenç dels Horts hagi tingut en compte el municipi veí quan van començar les converses amb la Generalitat per implantar aquesta línia exprés.cat.

L’acte també ha comptat amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa. Font ha remarcat durant la presentació “la millora de la qualitat del servei” que aquest nou servei exprés comporta, mitjançant “l’increment de freqüències, la reducció del temps de recorregut i la millora dels vehicles i de la informació als usuaris”. Així mateix, ha posat de relleu que aquesta actuació de promoció del transport públic també s’emmarca en les polítiques del Govern de millora de laqualitat de l’aire i de lluita contra el canvi climàtic.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts