Més places per a gent gran, persones amb discapacitat i malaltia mental

Imprimeix

La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha assignat al Baix Llobregat un total de 135 places

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat aquest matí l’increment de places amb finançament públic per a persones grans, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental a la demarcació de Barcelona. La consellera Bassa ha anunciat un total de 1.625 places noves de les quals 135 estan assignades a la comarca seguint criteris d’equitat i equilibri territorial segons fonts de la conselleria. El Departament invertirà el darrer trimestre d’aquest any més de 8,5 milions d’euros en la creació de noves places a la demarcació de Barcelona, el que suposarà 34 milions d’euros d’increment en la despesa l’any 2018.
centro de dia publico 604x270

Així, el Departament ha distribuit de la següent manera les noves places assignades a la nostra comarca:

  • Places de residència assistida per a gent gran: 79 places
  • Places de centre de dia per a gent gran: 23 places
  • Places de llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual: 12 places
  • Places de llar residència per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental: 15 places
  • Places de llar amb suport per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental: 6 places

 

Bassa ha explicat que el nombre de places per aquests col·lectius s’incrementa en 1.625. “Això inclou tant places residencials com places d’atenció diürna i de serveis ocupacionals i, en total, suposa aproximadament un 4,5% més de places per a la demarcació de Barcelona”, ha dit la consellera.  “Pel Departament que encapçalo, que les persones visquin dignament és el nostre principal objectiu. I quan fem referència a persones grans i a persones amb discapacitat o malaltia mental, encara més”. Per això, ha afegit la consellera, “des de fa un any, estem revertint les retallades per disposar de més places amb finançament públic. Un esforç que vam iniciar a finals de l’any passat creant 1.009 places col·laboradores a la demarcació i que consolidem el 2017 sumant aquestes 1.625 places noves més.”

bassa

La consellera Dolors Bassa ha volgut destacar que “els criteris a l’hora de distribuir les places han estat bàsicament l’equitat i l’equilibri territorial, és a dir, aproximar les ràtios de tot el territori a l’objectiu de cobertura”. Bassa ha explicat que s’ha treballat juntament amb el territori per fer una planificació acurada i realista, que cobreixi les demandes existents.”

 

Redacció / Fotos: Departament de Treball, Afers Socials i Famílies-Arxiu