Es modernitzarà el polígon industrial Centre de Viladecans

El Consistori municipal acorda en el Ple l’aprovació provisional de la modificació puntual del PGM del pla

El Ple Municipal de Viladecans va aprovar provisionalment en la sessió d’ahir, dijous 27 de juliol, la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) del pla urbanístic consensuat de reforma del polígon industrial Centre, amb els vots a favor del PSC, C’s, ICV, PP, GV-CAP i el regidor no adscrit Josep Suno Navarro; els vots en contra de VSP i la regidora no adscrita Montse Herena, i l’abstenció d’ERC. El Pla, ja aprovat inicialment pel Ple el 23 de febrer d’aquest any, ha estat elaborat per una comissió formada per l’Ajuntament i representants empresarials, socials, veïnals i polítics.

baja Poligon del Centre Viladecans Co 2 588x380

A l’acord aprovat es ratifica el contingut de l’informe de les al·legacions emès el passat 14 de juliol, aportat per l’administració actuant, SPM Viladecans Mediterrània, SL., en relació als escrits d’al·legacions presentats en el tràmit d’informació pública de l’aprovació inicial de la modificació puntual del PGM. Entre les modificacions introduïdes, s’hi ha incorporat com annex la identificació dels propietaris i titulars d’altres drets reals sobre les finques incloses en l’àmbit, als efectes requerits per la legislació vigent, i s’hi ha corregit les errades materials detectades en l’estructura de la propietat. També s’hi incorpora el detall de l’estat actual del conjunt urbà de l’avinguda de la Generalitat, entre els números 25 i 61, i es modifica el règim d’ús per reconèixer l’ús de l’habitatge preexistent a les plantes baixes i d’aparcament en la façana posterior.

Tenint per objectiu principal la integració del polígon amb la ciutat i la reindustrialització de l’àmbit, el pla de reforma del Polígon Centre proposa a grans trets tres actuacions:

  • La transformació de l’entorn de l'avinguda de la Generalitat. El desdoblament del seu traçat permetrà convertir la secció actual en un eix cívic destinat exclusivament al transport públic, les bicicletes i els vianants.
  • L'obertura de l'avinguda Segle XXI a través de l‘àmbit. Aquesta avinguda es convertirà en un eix vertebrador que integrarà el sector a la xarxa viària municipal,  a la vegada suposarà una alternativa urbana a la congestionada avinguda de la Generalitat, donant accés a la C-32 i connectant les seves dues sortides.
  • L’actualització de la normativa vigent actual que és de l’any 1976. Aquest document adaptarà i flexibilitzarà la normativa a les necessitats empresarials actuals.

Així, el nou projecte integra el Polígon amb la ciutat, preservant els habitatges de l’avinguda de la Generalitat, introduint la plaça d’Europa i reconeixent-la com àrea de centralitat a potenciar, ampliant el Barri Antic, pacificant la carretera i desviant el trànsit per la prolongació de l’avinguda del Segle XXI.

Portada baja Poligon del Centre Viladecans Co 91

Tanmateix, es mantindrà el caràcter industrial del sector, permetent usos complementaris com els d’expo­sició i de venda directa a la vegada que es permetrà a diferents empreses compartir un mateix espai.

Tenint en compte que la millora del Polígon Industrial Centre s’ha abordat des d’una perspectiva integral, ara fa un any es va crear l’Oficina del Polígon Industrial Centre amb l’objectiu d’informar i acompanyar de manera individualitzada a cadascun dels propietaris i llogaters. La oficina continuarà prestant servei durant tot el desenvolupament del projecte.

Redacció / Fotos: Arxiu-Altima

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
125

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix