Una parella de Sant Boi fa la volta al món solidari amb bicicleta

Imprimeix

El projecte Vivir en ruta protagonitzat per Òscar Tamayo i Blanca Hernández té com a objectiu donar suport a infants amb malalties minoritàries

Ahir va començar a la plaça de l'Ajuntament un gran viatge solidari. Una parella de Sant Boi iniciarà una volta al món amb bicicleta en un viatge de dos anys per quatre continents. La primera etapa servirà per recaptar fons per ajudar 9 persones amb malalties minoritàries. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, els donarà suport amb la seva presència en l'acte d'inici d'aquesta aventura altruista.

El projecte Vivir en ruta portarà Òscar Tamayo (amb llarga experiència en curses de muntanya de llarga distància) i Blanca Hernández (voluntària, col·laboradora en diversos projectes de solidaritat) a quatre continents: Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica.

Vivir en ruta

En una primera etapa, l'aventura anirà acompanyada de la campanya Héroes necesitan salud, en col·laboració amb l'associació sense ànim de lucre Muévete por los que no pueden. Els protagonistes són 8 nens i nenes i 1 dona amb necessitats especials que pateixen malalties considerades minoritàries.

Andrea, Nerea, Martina i Berta (amb síndrome de Rett), Guille i Aitor (amb paràlisi cerebral), Carla (que ha superat un càncer), Pol (amb hiperflicinèmia no cetòsica) i 1 Noe (amb traumatisme cràneoencefàlic) assistiran a l'acte de comiat previst per a aquest diumenge. Andrea i Aitor viuen a Sant Boi. La recaptació de la campanya es destinarà íntegrament a ajudar les famílies d'aquestes persones a costejar les teràpies de necessitat bàsica que necessiten.

La primera etapa del viatge es diu Misión: Los Alpes, un repte esportiu consistent a cobrir amb bicicleta la distància entre Sant Boi i els Alps (830 km) i continuar amb una de les rutes a peu més conegudes de França, el Tour del Montblanc (170 km travessant tres països i pujant 10.000 metres de desnivell).

El repte es podrà seguir mitjançant les xarxes socials de Vivir en Ruta i Muévete por los que no pueden (Facebook i Youtube)

¡

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat