L’alcaldessa Lluïsa Moret aposta per la reforma horària

Imprimeix

Sant Boi de Llobregat és un dels municipis pioners en l'aposta per uns usos del temps més igualitaris

L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, va participar aquesta setmana en el Palau de la Generalitat en l'acte de signatura del Pacte per a la reforma horària. Un total de 110 entitats i institucions del país han subscrit aquest compromís col·lectiu per generar canvis estructurals per un ús del temps més sostenible, saludable i equitatiu en l'horitzó temporal de l'any 2025. Sant Boi ha estat històricament un dels municipis pioners en l'aposta per aquesta reforma.

Lluïsa Moret, que va signar el pacte en nom de la Federació de Municipis de Catalunya, va indicar que "aquest és un moment important per al país perquè constitueix el punt de partida d'un camí que hem de fer col·lectivament per aconseguir un canvi estructural d'hàbits" i va recordar que "la gestió del temps, tal com funciona actualment en la nostra societat, genera desequilibris i desigualtat entre les persones, amb especial incidència en les dones."

La reforma horària és una iniciativa ciutadana que proposa impulsar canvis horaris per poder gaudir de més llibertat en la gestió dels nostres temps personals, familiars i socials, sincronitzant els hàbits horaris amb els de la resta del món, propiciant un ritme més ordenat i potenciant la igualtat entre les persones, les nostres capacitats de bona relació i, sobretot, la nostra salut i benestar. El Pacte per a la reforma horària inclou una carta de compromisos de cara a l'any 2025.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat