Gavà tindrà un nou model de recollida i gestió de residus

L’Ajuntament concreta el finançament per iniciar la renovació de vehicles i contenidors amb l’aprovació d’una modificació de crèdit per valor d’1,9 milions d’euros

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà va aprovar una modificació de crèdit per valor d’1'9 milions d'euros que permet garantir el finançament per iniciar el procés que dotarà la ciutat d'un nou model de recollida de residus.

Actualment Gavà, és el dinovè dels 36 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en nivell de recollida selectiva, amb un percentatge de reciclatge del 34,55%,. Tot i que es tracta d’una xifra una mica superior a la mitjana, l'Ajuntament s'ha fixat l'objectiu de millorar-la significativament i situar la ciutat al grup capdavanter de les ciutats metropolitanes.

problema166 20080916 05

Des de l'Ajuntament, s'ha adquirit el compromís d'optimitzar els mitjans i facilitar la col·laboració de la ciutadania en el foment de la separació de residus, i per tant, millorar notablement les taxes de reciclatge i modernitzar el servei de recollida. I amb la finalitat clara de fer de Gavà una ciutat més sostenible, ecològica i responsable amb el medi ambient.

Recollida selectiva

En aquest sentit s'ha decidit donar un fort impuls als serveis de recollida selectiva d'aquests residus urbans, posant en marxa un procés per dotar la ciutat d'un nou model de gestió de residus, que suposa la introducció de modificacions molt importants en la recollida domiciliària mitjançant el sistema de càrrega lateral. Aquests canvis passen per la renovació de contenidors i dels vehicles actuals de forma progressiva. Es farà en dues fases diferents.

Amb aquest canvi del model de recollida de residus no només volem arribar a uns índexs de reciclatge satisfactoris sinó que es pretén que Gavà esdevingui una ciutat referent en matèria de reciclatge dins l'Àrea Metropolitana.


Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix