Impuls per rehabilitar la coberta de l’església de Sant Baldiri

Diputació i Generalitat ajuden a restaurar un edifici que acull la tomba de Rafael Casanova

El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i diputat de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras, la consellera de Governació, Administracions públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, van signar ahir un conveni pel qual es rehabilitarà la coberta de l'església de Sant Baldiri, a Sant Boi de Llobregat, on hi ha enterrat Rafael Casanova.

bladiri 2 santboi

L'església de Sant Baldiri presenta greus problemes a la seva coberta, fins al punt que si no s'actua amb celeritat es pot veure afectada la seva solidesa i suposar un perill pels ocupants del temple i per la pervivència de l'edifici. Les tres institucions constaten la importància que té la realització d'aquestes obres pels interessos generals de la població i, en especial, per la gran significació que d'aquest monument, atès que l'església acull la tomba de Rafael Casanova.

Dionís Guiteras Guiteras va remarcar que “la Diputació de Barcelona treballa per conservar el patrimoni i, malgrat no podem arribar a tor arreu, aprofitem al màxim els recursos, sobretot quan compartim actuacions amb altres administracions”. I va voler expressar l'especial significació per a ell d'aquesta intervenció quan va dir “m'agrada recordar que aquí està enterrat Rafael Casanova, il·lustre fill de Moià, d'on sóc alcalde, i per això, a nivell personal, em fa molta il·lusió ser avui aquí.”

Tres fases

El bisbat de Sant Feliu de Llobregat ja ha redactat el projecte tècnic per definir les actuacions necessàries per rehabilitar la coberta, que s'ha dividit en tres fases. En un primer moment, es portaran a terme les dues primeres fases: la rehabilitació de les cobertes del Santíssim i de la nau central, amb un cost de 426.00 euros.

baldiri 3 santboi

La Generalitat ja va aportar 70.000 euros per aquestes obres i la Diputació n'aporta ara 60.000, sense perjudici que ambdues administracions pugin en un futur incrementar aquesta quantitat i treballar per aconseguir més recursos econòmics. Un cop acabades les dues primeres fases, es plantejarà la tercera, que consisteix en la rehabilitació de les capelles laterals, amb un cost de 203.000 euros.

L'església de Sant Baldiri és un monument d'estil barroc construït el segle XVIII sobre les restes d'una anterior església romànica del segle XI i està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)

 

Redacció / Fotos: Diputació-Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
124

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix