Més multes per conductes irresponsables de tinença d’animals de companyia

Disminueix en un 60% el nombre d'accidents de circulació amb víctimes greus en els darrers dotze mesos

La Policia Local de Sant Boi de Llobregat ha augmentat en més d'un 80% el nombre de denúncies cursades per incompliments de les Ordenances Municipals de tinença i protecció dels animals (de 339 a 614 denúncies en els darrers dotze mesos). Els excrements no recollits, l'alteració de la tranquil·litat veïnal i la tinença no responsable de gossos potencialment perillosos concentren els principals increments. Les dades es van presentar a la sessió de la Junta Local de Seguretat celebrada a l'Ajuntament de Sant Boi amb l'assistència de representants de Policia Local, Mossos d'Esquadra, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil.

Les estadístiques també registren un increment del 40% en denúncies per altres incompliments de les Ordenances de Civisme i Convivència, especialment les molèsties entre veïns, la realització de necessitats fisiològiques a la via pública i el consum d'alcohol.

Policia Local de Sant Boi

Menció especial mereixen les xifres relatives a l'accidentalitat. El nombre d'accidents amb víctimes s'ha reduït en un 7% (de 284 a 251). Cal especificar, a més, que els accidents greus han minvat en un percentatge del 60% (de 25 a només 10). La Policia Local ha cursat més denúncies de trànsit (+8%). En els tres primers mesos de funcionament, el nou radar pedagògic ha fet més de 40.000 mesuraments (amb un 2,6% de detecció d'infraccions). Els serveis policials han detectat més positius en controls d'alcoholèmia (+16,2%).

En aquest període, la Policia Local ha realitzat un total de 19.645 serveis. El 46% han estat actuacions proactives (és a dir, planificades) i, la resta, actuacions d'ofici davant situacions detectades pel servei mateix o mitjançant avisos de la ciutadania.

Gairebé la meitat dels serveis realitzats estaven relacionats amb el trànsit (sobretot, talls i restriccions temporals de la circulació, proteccions escolars i controls de trànsit). El 27% han estat actuacions de policia administrativa (principalment, per molèsties en espais públics, conflictes de convivència, anomalies i desperfectes i incidències amb la neteja i l'abocament de residus). Només un 18% dels serveis tenien relació amb la seguretat ciutadana. La Policia Local ha practicat el 19% de les detencions registrades a Sant Boi en aquest període (84 sobre un total de 445) i ha instruït 354 fets penals (gairebé el 10%).

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix