Itineraris saludables al Parc Agrari del Baix Llobregat

Salut Pública impulsa l'activitat física i l'alimentació mediterrània amb el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha iniciat al Baix Llobregat una línia de col·laboracions per impulsar iniciatives com el Pla d'activitat física, esport i salut (PAFES) i el programa Amed d’Alimentació Mediterrània.

Tant l’Agència de Salut Pública com el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat comparteixen objectius com promoure campanyes de sensibilització sobre valors naturals, salut i proximitat. Mitjançant un conveni de col·laboració signat avui, ambdues institucions alineen la tasca que fan per fomentar l’alimentació segura, saludable i de proximitat,  basada en productes frescos i l’activitat física en itineraris propers a Barcelona.

f132b988 7cf9 4788 86d6 71490c4ff2fc

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha destacat l’“oportunitat excepcional” que suposa “fer convergir projectes assolint sinergies entre el món agrícola i el de la salut pública”. “El Parc Agrari”, ha dit Guix, “potencia el consum directe, fresc i de proximitat, i això té traducció directa en temes de salut: en la dieta, en la seguretat i en l'activitat física.”

Quatre actuacions

Així, entre altres actuacions, el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat incorporarà itineraris saludables inclosos al PAFES i impulsarà la inclusió dels establiments integrats en el grup ‘Els sabors de l'Horta’ en el programa Amed. Salut Pública inclourà el PAFES dins l'àmbit del Consorci, incorporant-hi rutes recomanades dins dels espais permesos del Parc. Així mateix, s'impulsarà el programa ‘Aquí sí Fruita i Salut’ que promou el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat als establiments ‘Els sabors de l'Horta’, un col·lectiu gastronòmic que recull l'oferta dels restaurants de la comarca que treballen el producte fresc del Parc Agrari.El conveni també recull actuacions encaminades a oferir educació sanitària en l'àmbit de protecció de la salut, amb informació i assessorament en els vessants alimentari i ambiental.

1322469540 1

Totes aquestes actuacions s'articulen també amb l'objectiu de fer visible l'ASPCAT dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, assegurant-ne la presència en esdeveniments puntuals dels Mercats de Pagès i divulgació en les pàgines web. En aquest àmbit de la comunicació electrònica es fomentaran les interconnexions entre els continguts dels webs del Parc Agrari i de l'ASPCAT.

Aquest conveni és un exemple de treball transversal i intersectorial i posa en valor el binomi entorn natural i salut, com una forma de fer salut a totes les polítiques, dins del marc del Pla interdepartamental i intersectorial de salut pública (PINSAP).

Redacció / Fotos: Joan Torrens-Arxiu-Diputació

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix