El conseller Rull anuncia una nova xarxa de 15 línies d’autobús interurbà

Imprimeix

Un dels primers serveis de la nova xarxa busosràpids.cat (BRCAT) serà la connexió entre Castelldefels i Cornellà a través d’un carril bus segregat que circularà per la C-245

El Govern de la Generalitat ha anunciat que posarà en marxa una nova xarxa d’autobusos interurbans per afavorir la intermodalitat a partir de 2018 a les principals zones urbanes del país. Segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una entrevista a l’ACN, a partir de l’any vinent entraran progressivament en servei 15 noves línies que connectaran les estacions de ferrocarril (Metro, FGC, Rodalies o Regionals) amb altres línies de bus ja existents, com les de la xarxa Exprés.cat. Igualment, el conseller Rull ha previst que el sistema de l’Autoritat del Transport Metropolità assolirà els 1.000 milions de viatges durant l’any vinent i s’ha mostrat “prudentment optimista” sobre la possibilitat que el BEI financi la finalització de les obres del tram central de l’L9 del Metro de Barcelona.

El conseller ha explicat que un dels primers serveis de la nova xarxa busosràpids.cat (BRCAT) serà la connexió entre Castelldefels i Cornellà de Llobregat a través d’un carril bus segregat que circularà per la C-245, que “permetrà relligar aquestes grans ciutats i connectar entre el tren i el metro, reduint en 15 minuts el temps de trajecte”. Altres punts on el Departament de Territori i Sostenibilitat ha detectat demanda potencial d’aquest servei BRCAT és la línia com la de Corbera de Llobregat o Molins de Rei, que accedeix a la capital catalana per la B-23 (on la Generalitat ha demanat a l’Estat un carril bus). La nova xarxa operarà “en punts amb demanda acreditada i apostant per la velocitat comercial”, segons Rull.

auto businter rull

A més, el conseller ha explicat que la xarxa Exprés.cat garanteix la mobilitat a velocitats comercials “de punt a punt”, mentre que la nova xarxa BRCAT vol afavorir la intermodalitat i la “capil·laritat” entre els sistemes d’autobús i els ferrocarrils. Precisament, el titular de Territori i Sostenibilitat ha valorat molt positivament el desplegament de la xarxa Exprés.cat, que culminarà la seva primera fase entre finals de 2017 i el 2018 amb l’entrada en servei de les 10 línies restant.

“La xarxa Exprés.cat cobreix les grans artèries del país, mentre que els BRCAT donaran capil·laritat a l’oferta intermodal. La posada en marxa d’aquests serveis representarà un salt endavant en la millora del transport públic del país”, ha conclòs Rull.

Redacció / Fotos: Arxiu-TMB