L’equip de govern municipal de Molins de Rei passa balanç

Imprimeix

El Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 (PAM) preveia un total de 225 accions concretes, de les quals s’han executat totalment 105 (46,22%)

L’equip de govern municipal ha valorat molt positivament el grau d’assoliment dels compromisos recollits en el Pla d’Actuació Municipal 2015-2019, el full de ruta de la legislatura que ha estat la guia bàsica de les polítiques municipals i la base de la gestió de les diferents àrees d’actuació de l’Ajuntament. Quan encara falten prop de dos anys per a la finalització del mandat, s’han completat més del 50% de les actuacions i un 79% es troben en un important grau de desenvolupament.

El Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 (PAM) preveia un total de 225 accions concretes, de les quals s’han executat totalment 105 (46,22%), parcialment 74 (32,89%) i resten pendents d’executar 46 (20,89%). Amb aquestes dades, l’equip de govern ha fet un balanç positiu, i més tenint en compte que el PAM es va plantejar en termes molt ambiciosos. Així, durant els dos primers anys de mandat s’han produït avenços significatius en tots el àmbits, especialment en els serveis a les persones, el desenvolupament d’un urbanisme amable i sostenible i l’impuls de l’activitat econòmica. 

Pel que fa a les accions que encara no han assolit un nivell de compliment òptim, 74 es troben en fase de planificació, més o menys avançada, i s’executaran durant els propers dos anys.  Respecte a les accions no executades, els motius  són diversos. Així, en alguns casos depenen de la col·laboració amb  administracions supramunicipals i en d’altres és conseqüència d’un endarreriment en la tramitació d’actuacions que per la seva naturalesa abasten més d’un mandat.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha explicat durant la roda de premsa de balanç que “el PAM és un projecte ambiciós que permet fer un seguiment de les actuacions que l’equip de govern municipal es compromet a desenvolupar durant el mandat”. Casals ha mostrat la seva satisfacció pel grau d’assoliment de les accions i ha recalcat que “estem molt per sobre del que podríem esperar, amb un nivell de compliment molt alt a meitat del mandat”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha volgut incidir en la idea que “autoevaluar-nos és un bon exercici” i ha destacat la solidesa del pacte de govern i el compromís de transformar la vila “amb un govern que treballa, escolta i executa.”

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei