El Baix Llobregat acull un intercanvi juvenil de cultura urbana

Imprimeix

Des del 10 i fins al 18 de juliol es reuneixen a Viladecans, Gavà i Castelldefels una quarantena de joves d’arreu d’Europa que treballaran entorn del rap, el hip-hop i el graffiti

Una quarantena de joves d'arreu d'Europa participen en l'intercanvi juvenil Urban Culture que a través de debats, tallers de rap, graffiti o dansa. L’objectiu és de trencar amb els tòpics i estereotips que hi ha al voltant de la cultura urbana. Concretament l’activitat tindrà lloc entre Viladecans, Gavà i Castelldefels, tot i que cada municipi comptarà amb un ambaixador de la localitat.

Durant més d’una setmana es donaran cita una quarantena de joves d’Eslovàquia, Estònia, Grècia, Romania, Itàlia i Catalunya per debatre i treballar entorn de la cultura urbana i els estereotips que arrossega. Els i les participants realitzaran tallers, debats i dinàmiques en pro de l’autogestió per defensar que no és certa l’associació infundada que es fa, entre d’altres, entre vandalisme i l’art de carrer.

reuni joves

La setmana conclourà amb una mostra oberta a la ciutadania el proper dilluns 17 de juliol a partir de les 19.30h al Parc del Torrent Ballester de Viladecans. No obstant això, no serà l’únic espai en què els joves ensenyaran allò que aprèn al públic assistent. El projecte se suma també a la programació del festival StreetFest de Gavà, on hi haurà un espai dedicat a Urban Culture a través d’una intervenció artística en viu i una performance de dansa urbana i rap.

La iniciativa que acull el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha estat impulsada per Taller d’Art, Cultura i Creació, i finançada gràcies al programa europeu Erasmus +.

Els participants baixllobregatins

De la quarantena de participants hi haurà quatre de municipis del Baix Llobregat, i són els següents:

  1. Marta Romera

28 anys, El Prat de Llobregat.

La Marta és la group leader del grup del Baix Llobregat i està treballant d’orientadora laboral al Centre de Promoció Econòmica del Prat. Tot i que va acostar-se a l’assessoria interessada a fer el Servei de Voluntariat Europeu, el seu primer contacte amb la mobilitat internacional serà a través de l’ Urban Project. A la Marta li agrada el rap i l’expressió artística a través del graffiti.

  1. Milena Benítez

18 anys, Castelldefels.

La Milena està repensant i reflexionant quin serà el seu futur acadèmic. Està interessada en la vessant artística, i en conèixer que hi havia en marxa el projecte “Urban Culture” es va inscriure i va voler conèixer opcions sobre voluntariats relacionats amb l’art. La jove ha estat vinculada a la cultura urbana: li agrada el rap, els audiovisuals i la dansa, havent après de manera autodidacta i amb un voluntariat sobre ballet.

  1. Miguel Angel Garcia

17 anys, Esplugues de Llobregat.

Al juny va acabar el batxillerat i l’any vinent anirà a la universitat. Aquest estiu, però, participa en l’intercanvi. Quan va visitar l’assessora de mobilitat ja estava interessat en aquest tipus de programes i no va dubtar en sumar-se a “Urban Culture”. En Miquel està molt interessat en el món de l’art, i ha estat involucrat en diferents projectes artístics, a Barcelona i Almeria, forma part del grup del projecte Habbitació1418 del MACBA.


  1. Àlex Nieto

19 anys, Viladecans.

Està estudiant Administració i Direcció d’Empreses i vol marxar a Manchester a mitjans de juliol, a aprendre anglès i treballar, amb l’objectiu de practicar l’idioma. És un gran seguidor de la cultura urbana, en concret de l’Hip Hop, ja que en les seves estones lliures es dedica a escriure cançons.

Redacció / Fotos: Arxiu