Manifestació pel canvi d’emplaçament de la Mesquita de Sant Feliu

L’Ajuntament ha demanat a la ciutadania que no doni suport i considera que està impulsada per grups extremistes i xenòfobs externs

Segons fonts municipals, la Generalitat ha autoritzat per aquest dissabte 8 de juliol (19h) la convocatòria d'una manifestació que té com a objecte "mostrar la disconformitat amb l'emplaçament de la Mesquita de Sant Feliu de Llobregat". Malgrat els informes aportats pel consistori, la manifestació es durà a terme.

L'Ajuntament considera que aquesta manifestació ha estat impulsada per grups extremistes i xenòfobs externs a Sant Feliu, i per aquesta raó demana a la ciutadania que no hi doni suport, ja que se celebra amb l’única finalitat, segons fonts municipals, de trencar la convivència a la nostra ciutat, promou la intolerància i va en contra dels drets dels santfeliuencs i santfeliuenques.

can calders

Segons Democràcia Nacional, entitat organitzadora de la manifestació, “l'Ajuntament de Sant Feliu, que és conscient del malestar popular de les seves polítiques i falta de diàleg amb els veïns, està tractant per tots els mitjans d'obstaculitzar la protesta. Per a això ha convocat a la plaça de l'Ajuntament amb mateixa hora i data una sèrie d'activitats lúdiques i culturals per a petits i majors” i afegeix que “per si no fos suficient ens ha comunicat que ha decidit prohibir la manifestació, alguna cosa pel que no té cap potestat, no té aquests poders, ja que correspon al Departament d'Interior del Govern Català i ha autoritzat la manifestació pel que no dubtarem a exercir mesures legals en cas que tracti d'entorpir el bon desenvolupament d'una protesta que és totalment legal, autoritzada i que ha estat correctament notificada als Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.”

DDVpmoPWAAAOJSt

L'Ajuntament de Sant Feliu vol deixar clar que es tracta del trasllat del centre de culte que funciona des de fa 14 anys al barri Centre on mai hi ha hagut problemes amb el veïnat i que ara ha sol·licitat llicència per traslladar-se al barri de Can Calders. D'altra banda, els centres de culte no són equipaments públics. Són equipaments privats impulsats per una determinada entitat i existeix una normativa que estableix quins són els requisits per a l'obertura d'un centre de culte. Es tracta d'un procediment reglat, i si un centre reuneix els requisits, com és el cas, l'Ajuntament té l'obligació de concedir la llicència.

Finalment, l'Ajuntament es compromet a treballar amb la comunitat i amb el veïnat, per buscar mecanismes per garantir la convivència al barri de Can Calders, i fer el que es consideri necessari perquè no es trenqui la convivència a Sant Feliu.

Acusació particular davant l'agressió xenòfoba

D’altra banda, diumenge 2 de juliol un ciutadà de Sant Feliu va ser víctima d'una agressió xenòfoba al barri de Can Calders, de la que en va resultar ferit de caràcter lleu. Les persones agressores van ser detingudes per la Policia. L'Ajuntament considera intolerable aquest fet que atempta clarament contra la convivència, i per aquesta raó es presentarà com a acusació particular.

Fotos: Democràcia Nacional-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix