Reyes: “l'alcaldessa abandona les famílies que han sol·licitat el castellà”

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Castelldefels exigeix que "no alimenti més el conflicte, sinó que tracti de conciliar i vetllar per la convivència de les famílies del col·legi Josep Guinovarti que garanteixi el compliment de les sentències"

L’exalcalde i portaveu del PP a Castelldefels, Manu Reyes, ha criticat el comunicat emès pel govern municipal de Castelldefels on manifesta "el seu suport al manteniment del model lingüístic de l'escola Josep Guinovart" que està obligada a donar el 25% de les classes en castellà en la meitat de les aules el proper curs arran d'una sentència judicial.

Reyes considera que "l'Ajuntament no pot utilitzar els mitjans municipals ni ha d'entrar a valorar l'exercici d'un dret individual que a més està reconegut en diverses lleis, no només en la LOMCE, sinó també per l'Estatut que expressament estableix que els alumnes tenen dret a no ser separats en centres ni en grups de classe diferents per raó de la seva llengua habitual". El líder popular ha fet referència a un comunicat publicat a la web municipal de l'Ajuntament on aquest manifestava el seu suport al model d'immersió lingüística amb declaracions de l'alcaldessa i de l'actual regidor d'educació sobre les mesures cautelars que han donat la raó a diverses famílies que han sol·licitat es compleixi amb el dret a estudiar més hores en castellà a l'escola.

manuel reyes pp castelldefels1

"El model educatiu català és de conjunció lingüística pel que s'ha d'assegurar un bilingüisme equilibrat i integrador als centres educatius sense separació dels alumnes per raó de llengua, i això és el que han demanat aquests pares", ha destacat Manu Reyes.

"Aquesta actitud per part de l'alcaldessa deixa en absoluta indefensió i vulnerabilitat a aquest col·lectiu de famílies", ha afegit Reyes. Per això "li exigim que no alimenti més el conflicte, sinó que tracti de conciliar i vetllar per la convivència de les famílies del col·legi i que garanteixi el compliment de les sentències". "Posar-se en el procés judicial és un grau d'irresponsabilitat inconcebible perquè insinua que una administració, que ha de ser garant dels drets de tots els ciutadans, està qüestionant l'Estat de Dret", ha assegurat.

L’exalcalde ha volgut recordar que "des del nostre partit sempre hem apostat per un sistema trilingüe en igualtat de proporció entre castellà, català i anglès. Defensem la llibertat d'elecció dels pares a escollir la llengua en la qual vol escolaritzar als seus fills i el dret a estudiar en la seva llengua materna, en la proporció que les lleis vigents ho permeten."

Redacció / Foto: Arxiu-Cadena Ser

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
134

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix