L’Ajuntament de Castelldefels, al costat de l’escola Josep Guinovart

El consistori manifesta el seu suport al manteniment del model lingüístic i dona suport a les famílies del centre escolar "afectades pel trencament del projecte inclusiu en català"

 

L'Ajuntament de Castelldefels ha expressat el suport a l'escola pública Josep Guinovart, a les famílies i a l'equip docent davant el procés judicial en què es troba immersa. Fa uns dies, un tribunal va dictar una sentència segons la qual el col·legi Josep Guinovart haurà de donar el 25% de les classes en castellà en, com a mínim, la meitat de les aules el pròxim curs. El centre, en què estudien uns 300 infants, defensa els bons resultats de coneixement de català, castellà i anglès que tenen els alumnes. La majoria de famílies  aposten pel manteniment del projecte educatiu de l'escola, amb el català com a llengua vehicular.

La sentència té el seu marc legal en la Lomce, coneguda popularment com a ‘Llei Wert', que estableix que el castellà és la llengua vehicular de l'ensenyament a tot l'Estat i que la Generalitat ha d'assumir el cost d'escolaritzar en castellà els alumnes les famílies dels quals ho hagin demanat. Aquesta llei del govern del PP va provocar un gran rebuig en moltes capes de la societat, no només en la comunitat educativa.

L'Ajuntament lamenta “que es recorri a la via judicial per vulnerar l'ampli consens social i polític així com el trencament del contracte establert amb totes les famílies matriculen els seus fills al centre i es comprometen amb el seu projecte educatiu”. El govern municipal de Castelldefels s'ha volgut posar al costat de la comunitat educativa en defensa d'un model d'escola inclusiva, pública i de qualitat.

L'alcaldessa, Maria Miranda, ha manifestat que “és convenient recordar que el sistema d'immersió lingüística vigent a Catalunya ha estat un èxit perquè ha permès a tots els alumnes sense excepció i independentment del seu origen i de  la llengua que parlen a casa, dominar els dos idiomes oficials a Catalunya. Ha estat i és un model exemplar de convivència.”

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Nathalie Langer, ha assenyalat que “tenim plena confiança en el projecte lingüístic de cada centre. Per això, donem suport tant a la direcció i a l'equip docent com a la majoria de famílies del Josep Guinovart  i defensem el model d'immersió lingüística que tant bons resultats està donant.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix