Volen convertir l'avinguda Francesc Macià d'Olesa en un eix cívic

Imprimeix

El treball estudia cinc alternatives on es prioritza la circulació de vehicles enfronta dels vianants

 

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat un estudi per convertir l'Avinguda Francesc Macià, que actualment és la principal via estructural del nucli urbà, en l'eix cívic de la població. El treball estudia cinc alternatives per invertir l'actual dinàmica de l'eix que prioritza la circulació de vehicles enfront dels vianants.

Opcions

Les cinc alternatives presentades en l'estudi van augmentant progressivament l'espai destinat al vianant i la plantació d'arbrat i col·locació de mobiliari urbà, fins a l’opció de reduir també el nombre de pas de vehicles per l'Avinguda. Actualment l'espai per a vehicles ocupa tres carrils el que suposa el 74% de l'espai del vial, enfront del 24% de l'espai destinat als vianants, amb voreres inferiors als dos metres d'amplada sense presència d'arbrat o de mobiliari urbà.

L'Estudi proposa també la formació d'un espai centre en l'àmbit del mercat i el Teatre de la Passió, que connecti els equipaments i generi un espai públic de qualitat en el centre.

Amb aquest treball, que contempla unes  actuacions que tindrien un cost d'entre tres i quatre milions d'euros en funció de l'opció que s'esculli, l'Ajuntament disposa d'un document de suport a la presa de decisions per aconseguir un eix cívic per al poble d'Olesa i una millora en la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Redacció / Foto: Diba