L'AMB reforça a l’estiu diverses línies d’autobús metropolità

Imprimeix

S’ha millorat la freqüència de les línies L94, L95, L12, L14, L70, L72 i Ga1 per connectar el Baix Llobregat

L'AMB ha ampliat i reforçat, durant la temporada d'estiu, més d'una desena de línies del servei de bus metropolità. "Històricament, fins als darrers anys, els mesos d'agost s'ha ofert un servei de transport públic amb freqüències de pas moderades, adaptades a la baixada de demanda del servei, però actualment no hi ha gaire reducció de la demanda respecte dels altres mesos de l'any. D'altra banda, també hem detectat un augment de la demanda dels serveis que connecten amb la platja. I des de l'AMB volem promoure l'accés al litoral d'una manera sostenible, com és el cas del transport públic o la bicicleta", ha destacat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, que ha exposat els dos principals motius d'aquests reforços. 

Tot plegat, amb l'objectiu de reduir notablement l'ús del vehicle privat, que genera importants congestions i incideix directament en la contaminació atmosfèrica de la metròpolis, satisfer la demanda creixent i amb la voluntat de convertir el transport públic en la primera opció dels usuaris per desplaçar-se aquest estiu per la metròpolis.

l 70 img 7554

Platges metropolitanes

L'AMB ha reforçat el servei de les línies de bus metropolità L94 i L95 que presta l'operador Baixbus i que connecten el centre de Barcelona amb les platges del litoral del Baix Llobregat, de Gavà a Castelldefels.

En l'àmbit de platges, l'AMB també ha reforçat la línia urbana Ga1, del municipi metropolità de Gavà. Aquesta línia connecta, de forma directa per a tots els usuaris, el centre amb l'avinguda Europa de Gavà. D'aquesta manera, a partir d'ara i durant el calendari d'estiu (entre principis de juny i principis d'agost) la línia funcionarà tots els dies a una freqüència de 20 minuts (fins ara, els dies festius d'estiu circulava cada 30 minuts). Aquest servei és gratuït els dissabtes i festius entre el 10 de juny i la primera setmana d'agost de 2017.

ga 1 img 8091

Altres línies

Paral·lelament, l'AMB ha reforçat i millorat la freqüència de pas, durant la primera i la darrera setmana d'agost, les línies de bus metropolità L12 i L14 que presta l' operador Baixbus i que el darrer any van tenir un increment de demanda durant el mes d'agost del 12,6% i del 16,7% respecte el mateix mes de l'any anterior. Aquesta tendència ja va començar l'any 2015 i segueix a l'alça. Concretament, en ambdues línies es reduirà l'interval de pas dels 15 minuts actuals als 10 minuts.

L'AMB també ha millorat, durant la primera i la darrera setmana d'agost, la freqüència de pas de les línies de bus metropolità L70  i L72, que connecten Barcelona amb Sant Boi de Llobregat. La demanda dels serveis de Sant Boi i altres municipis va incrementar un 8,4% l'agost del 2016 respecte del mateix mes de l'any anterior. Concretament, en ambdues línies es reduirà l'interval de pas dels 40 minuts actuals als 30 minuts, de manera que oferiran una freqüència combinada de pas entre ambdues línies de 15 minuts.

 

Redacció / Fotos: Arxiu