Sant Andreu de la Barca rebutja l’ocupació il·legal d’habitatges

Imprimeix

El Ple va aprovar una moció amb els vots a favor de PdCAT, PP, C’s i PSC, l’abstenció d’ERC i l’oposició de SEP i ICV

El Ple municipal de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat una moció de rebuig a l’ocupació il·legal d’habitatges i contra les màfies que fan negoci dels problemes de vivenda que ha comportat la crisi econòmica. La moció es va aprovar a proposta del grup municipal del PdCAT i ha comptat amb el suport del PSC, C’s i PP, l’abstenció d’ERC i l’oposició d’ICV i SEP.

El text posa sobre la taula la problemàtica que tenen els propietaris d’habitatges que veuen com ocupen els seus pisos i que han de començar un llarg periple legal per recuperar l’ús de la seva propietat. La moció recorda que els poders públics han de garantir la protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió social però també el dret a la propietat privada i proposa modificar les lleis per agilitzar el procediment per recuperar, per part del propietari, l’ús del seu propi habitatge en cas que aquest hagi estat ocupat i es denunciï.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va destacar aquest tipus d’accions “amb les que hem aconseguit donar vida, per exemple, a l’edifici de pisos que tenia l’Impsol a la ciutat i que han estat tancats durant molt de temps.”

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca es compromet també a continuar treballant per ajudar als ciutadans a accedir a un habitatge. En aquest sentir, al mateix ple s’han aprovat les bases per poder accedir als ajuts que ofereix l’Ajuntament als adjudicataris d’habitatges en règim de lloguer assequible.

Redacció / Foto: Aj. Sant Ansreu de la Barca