Sant Andreu de la Barca rebutja l’ocupació il·legal d’habitatges

El Ple va aprovar una moció amb els vots a favor de PdCAT, PP, C’s i PSC, l’abstenció d’ERC i l’oposició de SEP i ICV

El Ple municipal de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat una moció de rebuig a l’ocupació il·legal d’habitatges i contra les màfies que fan negoci dels problemes de vivenda que ha comportat la crisi econòmica. La moció es va aprovar a proposta del grup municipal del PdCAT i ha comptat amb el suport del PSC, C’s i PP, l’abstenció d’ERC i l’oposició d’ICV i SEP.

El text posa sobre la taula la problemàtica que tenen els propietaris d’habitatges que veuen com ocupen els seus pisos i que han de començar un llarg periple legal per recuperar l’ús de la seva propietat. La moció recorda que els poders públics han de garantir la protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió social però també el dret a la propietat privada i proposa modificar les lleis per agilitzar el procediment per recuperar, per part del propietari, l’ús del seu propi habitatge en cas que aquest hagi estat ocupat i es denunciï.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va destacar aquest tipus d’accions “amb les que hem aconseguit donar vida, per exemple, a l’edifici de pisos que tenia l’Impsol a la ciutat i que han estat tancats durant molt de temps.”

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca es compromet també a continuar treballant per ajudar als ciutadans a accedir a un habitatge. En aquest sentir, al mateix ple s’han aprovat les bases per poder accedir als ajuts que ofereix l’Ajuntament als adjudicataris d’habitatges en règim de lloguer assequible.

Redacció / Foto: Aj. Sant Ansreu de la Barca

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix