El Papiol tindrà la seva plaça de referència al nucli històric

Imprimeix

El projecte de remodelació del carrer Major i de la plaça de l’Església té com a finalitat guanyar espais per als veïns i veïnes, on es puguin fer diferents activitats

Segons Jordi Bou, alcalde del Papiol i regidor d’Obres, es tracta d’una necessitat per al poble: “Al centre del Papiol, com a tots els pobles, hi ha d’haver una plaça, la plaça del poble; un lloc amb prioritat per als qui van a peu, on la gent pugui trobar-se, seure a conversar, i on es puguin desenvolupar activitats diverses”.

En aquest sentit, tota aquesta zona del centre del poble esdevindrà plataforma única. És a dir, se suprimiran les voreres, i l’espai destinat als vianants i el destinat als cotxes quedaran al mateix nivell per eliminar el màxim de barreres arquitectòniques possibles.

lamina1

S’ha triat llosa de granit per al terra de les zones de vianants i de llamborda per a les zones del trànsit rodat, per diferenciar-les. Els vianants també guanyaran un espai més ampli de plataforma única a la plaça de Gaudí. El projecte preveu, també, noves zones verdes, millora de les instal·lacions soterrades i renovació de l’enllumenat públic

Així, es permetrà l’aparcament en determinats punts de la zona en moments concrets del dia i habilitar d’altres espais de pàrquing propers a aquest nucli: a prop de la plaça dels Països Catalans, al camí de Ca n’Esteve o a l’aparcament del supermercat Charter (durant la nit). I es preveu, també, la posada en funcionament del pàrquing soterrani de la biblioteca municipal.

Redacció / Fotos: Aj. El Papiol