L’accés a la platja de la Murtra estarà regulat a partir de dilluns

Imprimeix

L’Ajuntament de Viladecans canvia el model de gestió i opta per afavorir els veïns quan aparquin

Després d'uns dies d'obres l'aparcament de la platja de la Murtra tornarà a tenir totes les places disponibles amb un canvi de model. A partir del 26 de juny i fins a l'1 de setembre l'accés estarà regulat de 9 a 18 hores: 5 euros per a les persones d'altres poblacions i 1 euro per als veïns i veïnes del municipi que tinguin el seu cotxe identificat amb la targeta resident.

Segons les dades de Platges de l'Àrea Metropolitana l'any 2016 només un 18% dels usuaris de la platja de la Murtra eren de Viladecans. Amb aquest nou model de gestió es vol contrarestar la pressió en augment dels usuaris d'altres municipis que optaven per les platges viladecanenques en ser una de les poques poblacions del litoral metropolità on l'aparcament encara era lliure.

2015 08 10144030 thumbnail 1435271521

L'aparcament de la platja de la Murtra pertany a Aena però la seva gestió està cedida a l'Ajuntament i totes dues parts han acordat la necessitat de regular-lo. Es tracta d'un espai petit i massificat on les 446 places actuals no poden augmentar donat l'entorn natural en el qual es troba. Amb aquesta mesura, Viladecans opta per afavorir els seus veïns i veïnes alhora que assegura el manteniment de l'aparcament.

Transport alternatiu

Per a anar a la platja hi ha alternatives que no siguin el cotxe. En primer lloc, l'autobús urbà VB4 estarà en funcionament entre l'1 de juliol i el 3 de setembre. Amb aquest servei es connecta la Plaça d'Europa amb una parada que hi ha a 100 metres de la platja. Per altra banda, les bicis podran accedir a la platja de la Pineda i el Remolar. Actualment la Generalitat està finalitzant les obres del carril bici a la carretera B-201. Una altra opció per anar a la platja és aparcar de manera gratuïta a la zona del Remolar. Des d'aquest pàrquing s'haurà de caminar un quilòmetre i mig per arribar a les platges verges de Cal Francès i el Remolar. Cal tenir en compte que en ser platges verges, aquestes no disposen de serveis de salvament, xiringuito, lavabos o dutxes.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans-Arxiu