Els martorellencs volen un parc inclusiu per a infants amb discapacitats

Imprimeix

En els Pressupostos Participatius també contemplen, la creació de vies escolars segures, la restauració dels elements festius de la cultura popular, un rocòdrom, o la dotació de wifi gratuïta en diversos equipaments municipals

La creació d’un parc inclusiu amb elements de jocs per a infants amb discapacitats ha estat la proposta més votada per la ciutadania de Martorell en els primers Pressupostos Participatius. Finalment, el pressupost destinat al procés participatiu per als joves i adults -160.000 euros- permetrà fer realitat cinc propostes. També es portaran a terme els projectes de creació de vies escolars segures, la restauració dels elements festius de la cultura popular (gegants, diables i capgrossos), un rocòdrom, i la dotació de wifi gratuïta en diversos equipaments municipals.

En el procés dels Pressupostos Participatius hi han participat 2.055 ciutadans i ciutadanes de Martorell i 1.417 persones majors de 16 anys. Segons un estudi de la Generalitat de Catalunya, la primera vegada que es fan Pressupostos Participatius a qualsevol municipi la participació acostuma a ser entre el 2% i el 4%. A Martorell, que és el primer cop que s’encarrega un procés d’aquestes característiques, la participació ha superat el 6%; encara que pugui semblar poc, estem molt per sobre de la mitjana.

Redacció / Foto: Aj. Martorell