El Dia Mundial dels Refugiats acull 800 nens i nenes a Sant Boi

La proposta 'Ciutats que acullen' va omplir d'activitats la plaça de l'Ajuntament i la Rambla

Ahir dimarts va tenir lloc a Sant Boi de Llobregat l'acte central commemoratiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades. Al matí, amb la proposta "Ciutats que acullen", uns 800 alumnes de 16 escoles, de les 19 participants en el projecte, van omplir la plaça de l'Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova amb activitats relacionades amb el concepte d'acollida.

L'acció, anomenada "Ciutats que acullen", partia d'un taller previ conduït per la Comissió Catalana d’Ajuda al refugiat i un treball plàstic a les aules dissenyat amb la col·laboració de Can Castells Centre d’Art i l'artista santboià Ferran Mancera. Juntament amb les activitats, hi va haver el testimoni d'una persona acollida a Sant Boi, la lectura de poemes per part d'infants i d'una declaració institucional de compromís amb la infància refugiada que ha estat impulsada per l'ong Save the Children en el marc de la campanya Mi árbol, tus raíces. A la tarda, el concert "La Blai Net Band amb les persones refugiades" va donar pas a la cercavila, amb la participació de 150 persones, de les 36 casetes de cartró que al matí havien decorat els nens i les nenes fins a Can Castells Centre d'Art (CCCA).

35424915145 e040dc2758 z

El programa commemoratiu finalitza demà dimecres dia 21, a les 21.30 h, als jardins del CCCA, amb "Songs of Sanctuary (Adiemus)", un espectacle amb la participació de l’Escola de música Blai Net i la Jove Companyia de Dansa de Sant Boi. La recaptació, en taquilla inversa, anirà destinada a la Comissió Catalana d'ajuda al Refugiat.

Fins al dia 22 encara es pot visitar l'exposició Món-tanca (pl. Catalunya), que vol trencar la lògica de la separació de les fronteres i els murs, L'Odissea o el dret humà a l'asil (fins al 17 de juny, a Can Castells Centre d'Art), una proposta sobre l'asil i el refugi feta per artistes locals i altres convidats, i Refugiats, per què? (fins al 25 de juny, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer), que proposa canvis estructurals a les causes que obliguen milers de persones a fugir de casa seva, van obrir la programació dels actes commemoratius del Dia Mundial de les Persones Refugiades a Sant Boi.

35258460232 c7980dc26f z

Amb l'aprovació del Pla municipal d’acollida a persones refugiades, l'any 2016, l'Ajuntament va establir el compromís d'iniciar la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades cada 20 de juny. La campanya compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix