El transport públic de Barcelona obre les portes als escúters

Imprimeix

A partir del 26 de juny les persones de mobilitat reduïda acreditades podran pujar amb escúters a la xarxa de metro i als autobusos regulars de TMB igual que les cadires de rodes

 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han organitzat, mitjançat un conveni de col·laboració, una prova pilot per a la futura regulació de l'accés segur d'escúters per a persones amb mobilitat reduïda als principals transports públics de l'àrea metropolitana de Barcelona.

A partir del 26 de juny

La prova pilot té per objectiu afavorir l'accessibilitat i l'autonomia de les persones amb discapacitat en els seus desplaçaments, tot preservant la seguretat del conjunt dels usuaris dels vehicles de transport col·lectiu. Es desenvoluparà a partir del dia 26 de juny i fins que s'aprovi el nou Codi d'Accessibilitat, que incorporarà amb rang legal les condicions d'accés als transports públics amb efectes generals, i en tot cas com a màxim fins al 31 de desembre d'aquest any 2017. Una comissió integrada per representants dels quatre ens firmants del conveni en farà el seguiment i en redactarà les conclusions.

scooter bcn

D'acord amb el que estableix el conveni, podran participar a la prova pilot les persones empadronades a la ciutat de Barcelona que tinguin una discapacitat legalment reconeguda i superin el barem de mobilitat reduïda, o bé estiguin afectades d'una malaltia crònica que limiti periòdicament o progressivament la seva mobilitat.

Pel que fa als escúters, hauran de complir les condicions establertes per la Generalitat de Catalunya per al seu ús segur a bord dels autobusos i el metro. Aquestes característiques fan referència a les dimensions, el pes, l'estabilitat i la maniobrabilitat. El llistat de models d'escúter aprovats es podrà consultar a www.bcn.cat/accessible.

tmb160628 001

Requisits

Per a la participació en la prova pilot, les persones i els escúters que compleixin els requisits tècnics podran obtenir una acreditació personalitzada i una placa numerada de color lila, que expediran l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona. Aquest distintiu, que ha de ser ben visible sobre l'escúter, i el carnet individual els permetran l'accés a la xarxa de metro (8 línies amb 156 estacions, el 91% de les quals equipades amb ascensors) i a les 99 línies d'autobús de TMB en les mateixes condicions que els usuaris de cadires de rodes motoritzades.

Radacció / Fotos: Arxiu-TMB