El transport públic de Barcelona obre les portes als escúters

A partir del 26 de juny les persones de mobilitat reduïda acreditades podran pujar amb escúters a la xarxa de metro i als autobusos regulars de TMB igual que les cadires de rodes

 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han organitzat, mitjançat un conveni de col·laboració, una prova pilot per a la futura regulació de l'accés segur d'escúters per a persones amb mobilitat reduïda als principals transports públics de l'àrea metropolitana de Barcelona.

A partir del 26 de juny

La prova pilot té per objectiu afavorir l'accessibilitat i l'autonomia de les persones amb discapacitat en els seus desplaçaments, tot preservant la seguretat del conjunt dels usuaris dels vehicles de transport col·lectiu. Es desenvoluparà a partir del dia 26 de juny i fins que s'aprovi el nou Codi d'Accessibilitat, que incorporarà amb rang legal les condicions d'accés als transports públics amb efectes generals, i en tot cas com a màxim fins al 31 de desembre d'aquest any 2017. Una comissió integrada per representants dels quatre ens firmants del conveni en farà el seguiment i en redactarà les conclusions.

scooter bcn

D'acord amb el que estableix el conveni, podran participar a la prova pilot les persones empadronades a la ciutat de Barcelona que tinguin una discapacitat legalment reconeguda i superin el barem de mobilitat reduïda, o bé estiguin afectades d'una malaltia crònica que limiti periòdicament o progressivament la seva mobilitat.

Pel que fa als escúters, hauran de complir les condicions establertes per la Generalitat de Catalunya per al seu ús segur a bord dels autobusos i el metro. Aquestes característiques fan referència a les dimensions, el pes, l'estabilitat i la maniobrabilitat. El llistat de models d'escúter aprovats es podrà consultar a www.bcn.cat/accessible.

tmb160628 001

Requisits

Per a la participació en la prova pilot, les persones i els escúters que compleixin els requisits tècnics podran obtenir una acreditació personalitzada i una placa numerada de color lila, que expediran l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona. Aquest distintiu, que ha de ser ben visible sobre l'escúter, i el carnet individual els permetran l'accés a la xarxa de metro (8 línies amb 156 estacions, el 91% de les quals equipades amb ascensors) i a les 99 línies d'autobús de TMB en les mateixes condicions que els usuaris de cadires de rodes motoritzades.

Radacció / Fotos: Arxiu-TMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix