Premiat l’Ajuntament d’Esplugues pel foment de dos processos participatius

El Consell d’Infants i l’Audiència Jove rebran a l’octubre el segell de bona pràctica Urbact

Dos processos participatius que ha fomentat l’Ajuntament d’Esplugues, l’Audiència Jove i el Consell d’Infants, han estat seleccionats pel segell europeu de bones pràctiques Urbact en la seva convocatòria del 2017. Una convocatòria en la qual es van presentar 270 propostes de 219 ciutats de 29 països. A l’octubre tindrà lloc el lliurament formal del distintiu a la ciutat de Tallin (Estònia). En total, seran guardonades 97 bones pràctiques del conjunt d’Europa, de les quals 17 de l’estat espanyol. La consideració de bona pràctica Urbact significa que es tracta de projectes rellevants per a altres ciutats europees.

Quins són?

El Consell d’Infants és un fòrum per a infants de 5è i 6è de les escoles públiques, que tenen la possibilitat d’aprendre, reflexionar, discutir i posar-se d’acord sobre propostes relacionades amb el seu entorn. Una de les propostes que han fet enguany ha estat la dotació als correcans d’elements perquè els gossos facin exercici. A les darreres setmanes, l’Ajuntament ha col·locat diversos jocs a l’espai d’esbarjo per a gossos del carrer Lleialtat.

33486930740 3d171bd409 z

D’altra banda, l’Audiència Jove fomenta la participació dels estudiants de 4t d’ESO dels instituts. Genera pedagogia, debat educatiu i propostes per a la transformació de la ciutat. Enguany, s’han fet propostes per portar les entitats de la ciutat al contingut acadèmic dels instituts.

fotoEspaiJove gran 477

Tots dos fòrums inculquen en la població escolar els valors i actituds de la participació i aborda el risc de la ciutadania de distanciar-se de la política pública i dels processos democràtics, treballant a través d’intermediaris com els centres educatius. Entre tots dos sumen un cost anual per a l’Ajuntament d’uns 33.000 euros.

Redacció / Foto: Arxiu-Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix