L’Ajuntament estudiarà l’urbanització de la Font del Llargarut

Imprimeix

El Ple vicentí va aprovar un conveni amb l'AMB, que realitzarà els treballs d’assistència técnica

El Ple municipal de Sant Vicenç dels Horts d’aquest juny ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) pels treballs d’assistència tècnica del projecte d’urbanització de La Font del Llargarut. Es tracta d’un pas inicial que ha de servir per avaluar les feines i els costos que tindria reparcel·lar La Font del Llargarut.

“No ho farem pas en aquest mandat”, va avançar l’alcaldessa, Maite Aymerich, que reconeix que es tracta d’un “llast que anem arrossegant des de fa molts anys”. “Per poder avançar s’ha de fer amb molta delicadesa i per això demanem que l’AMB ens faci un cop de mà”, per veure quina “pot ser la proposta per resoldre aquest tema històric”.

Informen als veïns afectats

De moment, l’Ajuntament ha informat, per carta i en una reunió, exclusivament el veïnat que es veuria afectat per les reparcel·lacions. Des de l’oposició es reclama informar de manera detallada a tot el veïnat de La Font del Llargarut. El portaveu d’ICV-EUiA, Jordi Gil, considera que “són temes que ja es van tractar del 2011 al 2015 i els propis veïns i veïnes van dir que potser no era el moment i que ho aturéssim”, per això considera que “tot i que sigui l’elaboració d’un projecte, s’hauria d’haver tornat a iniciar una negociació amb els veïns i veïnes” abans de portar-ho al Ple. En aquest sentit, Gil demana més “diàleg.”

El conveni amb l’AMB es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts x SVH i SVH Sí Puede) i amb l’abstenció de la resta de regidors.

Redacció / Fotos: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts