Concentració i tancada reivindicativa a l'Ajuntament de Sant Boi

Imprimeix

La ciutat s'uneix avui a la campanya #19Jalertafeminista per reclamar al Govern central que destini recursos a la lluita contra les violències masclistes

 

L'Ajuntament de Sant Boi ha fet una crida la ciutadania a participar demà dilluns, 19 de juny, en les accions de protesta que s'han convocat en el marc de la campanya #19Jalertafeminista. A les 12 del migdia tindrà lloc una concentració a la plaça de l'Ajuntament i, de les 21 a les 00 hores, una tancada simbòlica i reivindicativa a la Sala de Plens.

Diverses organitzacions feministes han impulsat aquesta campanya. L'Ajuntament de Sant Boi s'hi ha afegit i convida la ciutadania local a prendre part en les accions convocades amb el lema #19Jalertafeminista.

Al municipi baixllobregatí, la jornada de denúncia començarà amb una concentració col·lectiva a la plaça de l'Ajuntament (12 hores) on es farà un minut de silenci i es llegirà un manifest reivindicatiu. Al vespre, durant tres hores (de 21 a 24 h), l'alcaldessa, Lluïsa Moret, membres del govern municipal i les persones que vulguin participar-hi es tancaran simbòlicament a la Sala de Plens en senyal de protesta. S'encendrà una espelma per cadascuna de les víctimes de terrorisme masclista (52 dones i 6 infants) que ja s'han hagut de comptabilitzar durant aquest any.

El manifest de #19Jalertafeminista reclama la necessitat d'un pacte d'Estat sobre aquesta qüestió i exigeix que el Govern central destini més recursos a la lluita contra la violència masclista. "Ha passat el temps de les paraules i és l'hora dels fets", diu el manifest. "No és negociable el preu de la vida de les dones."

Redacció / Foto: Arxiu