Concentració i tancada reivindicativa a l'Ajuntament de Sant Boi

La ciutat s'uneix avui a la campanya #19Jalertafeminista per reclamar al Govern central que destini recursos a la lluita contra les violències masclistes

 

L'Ajuntament de Sant Boi ha fet una crida la ciutadania a participar demà dilluns, 19 de juny, en les accions de protesta que s'han convocat en el marc de la campanya #19Jalertafeminista. A les 12 del migdia tindrà lloc una concentració a la plaça de l'Ajuntament i, de les 21 a les 00 hores, una tancada simbòlica i reivindicativa a la Sala de Plens.

Diverses organitzacions feministes han impulsat aquesta campanya. L'Ajuntament de Sant Boi s'hi ha afegit i convida la ciutadania local a prendre part en les accions convocades amb el lema #19Jalertafeminista.

Al municipi baixllobregatí, la jornada de denúncia començarà amb una concentració col·lectiva a la plaça de l'Ajuntament (12 hores) on es farà un minut de silenci i es llegirà un manifest reivindicatiu. Al vespre, durant tres hores (de 21 a 24 h), l'alcaldessa, Lluïsa Moret, membres del govern municipal i les persones que vulguin participar-hi es tancaran simbòlicament a la Sala de Plens en senyal de protesta. S'encendrà una espelma per cadascuna de les víctimes de terrorisme masclista (52 dones i 6 infants) que ja s'han hagut de comptabilitzar durant aquest any.

El manifest de #19Jalertafeminista reclama la necessitat d'un pacte d'Estat sobre aquesta qüestió i exigeix que el Govern central destini més recursos a la lluita contra la violència masclista. "Ha passat el temps de les paraules i és l'hora dels fets", diu el manifest. "No és negociable el preu de la vida de les dones."

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix