La Fundació Finestrelles obre un nou servei d'atenció residencial

Està especialitzat en discapacitat intel·lectual durant el període d’envelliment

La Fundació Finestrelles d’Esplugues de Llobregat ha inaugurat avui l'ampliació de la seva residència i ha obert un nou servei d'atenció residencial 24 hores especialitzat en persones amb discapacitat intel·lectual durant el període d'envelliment, un nou repte social a causa de l’augment de l’esperança de vida de les persones amb discapacitat durant els últims anys.

L’acte inaugural ha estat presidit per la Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Neus Munté, Consellera de la Presidència, acompanyades dels dirigents de la fundació, Lluís Monset, president de la Fundació Finestrelles, Fran Fernández, director general de la Fundació Finestrelles, Manel Jaquet, un usuari de la Fundació que ha donat la benvinguda als convidats “a casa nostra”.

finestrelles 2

"Les innovacions tecnològiques i l’evolució ens han portat a normalitzar la diferència. El progrés es produeix perquè som diferents". Així ha iniciat el discurs Lluis Monset, que ha donat les gràcies a tots els assistents per la seva presència i a les autoritats per donar valor i importància a la millora l’atenció de les persones amb discapacitat.

Tots tenim dret a gaudir d’una bona qualitat de vida. Aquestes instal·lacions són modernes i estan equipades perquè l’atenció es faci en les millors condicions possibles, però el més important és que aquí poden trobar-se com a casa, ha explicat Pilar Díaz, durant el discurs inaugural.Gràcies a la inauguració d’aquesta nova residència, s’ha fet un pas més per fer front al nou repte que representa la discapacitat i l’envelliment, del qual la Fundació Finestrelles n’és un referent”, ha conclòs la Neus Munté, Consellera de la Presidència.

finestrelles 3

Ampliació

L’ampliació de la residència vol donar resposta a aquest nou repte. La nova infraestructura ha eliminat totes les barreres arquitectòniques, ha dissenyat espais perquè tinguin la màxima autonomia possible, i ha condicionat diferents zones per poder organitzar activitats adaptades. L'objectiu: assegurar que visquin l'envelliment amb la millor qualitat de vida i satisfacció possible en un entorn que esdevé la seva llar.

L'ampliació crea 12 noves places adaptades al repte de l'envelliment. L'ampliació consta de 67m2 de superfície nova, 12 habitacions, una àrea d'esbarjo, una sala-menjador i dues zones exteriors: un balcó i un porxo. Així mateix, s’han reformat dos banys i un vestíbul per adaptar-los a les noves necessitats d'aquest col·lectiu.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix