La comarca es manifesta en defensa de la Sanitat Pública

Imprimeix

Segons els organitzadors, la concentració va servir per posar de manifest la situació de col·lapse que pateixen molts centres sanitaris de la comarca i especialment els Centres d’Urgència d’Atenció Primària

Ahir es va celebrar la manifestació organitzada pel Fòrum Social del Baix Llobregat i la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública. Centenars de persones van seguir el recorregut que unia dos punts clau per entendre l’actual situació de la sanitat pública a la comarca: l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i el Centre d’Atenció Primària de Sant Ildefons a Cornellà.

Alhora la concentració va servir per posar de manifest la situació de col·lapse que pateixen molts centres sanitaris de la comarca i especialment els Centres d’Urgència d’Atenció Primària. Amb el manifest final les organitzacions sindicals, veïnals i polítiques representades al Fòrum Social van voler denunciar que les inversions de la Generalitat i l’Estat són insuficients i van reivindicar com a necessari que el Servei Català de la Salut creï el Consell Territorial del Baix Llobregat.

Forum1

Participació dels ecosocialistes

ICV del Baix Llobregat, que forma part del Fòrum Social, va participar en la manifestació amb un bon nombre de militants i càrrecs electes, com l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, i les regidores de Sant Joan Despí, Margi Gual, i d’El Prat de Llobregat, Anna Martín Cuello, entre d’altres, que van ser al costat dels coordinadors d’ICV Baix Llobregat, Candela López i Jordi Gil.

En aquest context, López va declarar que “un cop més es demostra el compromís del Baix Llobregat amb la Sanitat Pública i els serveis públics en general”. Així, la Primera Tinenta d’Alcaldia de Castelldefels, acompanyada pel coordinador nacional d’ICV David Cid (ambdós membres de l’executiva de Catalunya en Comú), va destacar també “la importància d’establir un front comú d’unitat de les organitzacions sindicals, veïnals i de les forces polítiques d’esquerres per defensar un projecte comarcal de garantia d’un servei sanitari públic de qualitat.”

Redacció / Foto: ICV