L’Ateneu de Sant Just Desvern celebra el seu centenari

El Club de Futbol de Sant Just també arriba als cent anys aquest 2017

Aquest 2017 és molt especial per a dues entitats de Sant Just Desvern, I és que tant l’Ateneu com el Club de Futbol commemoren el seu centenari.

 Precisament l’entitat esportiva va iniciar el seu camí en el primer camp a Cal Llong, en l'actual Carrer Verge dels Dolors. En aquests 100 anys han tingut set espais diferents, Can Llong, La Rambla de Sant Just, a Can Sauret o de les banyeres (Carrer Nord d'Esplugues), a La Bòbila (entre la Plaça Sant Pastor i Carrer de la Creu), el Camp de la Central (al Carrer Electricitat), el Camp de Can Coquillat (al barri de la Sagrera), i l'actual des de 1953 a l'Avinguda Camp Roig, ampliat el 1991. Durant aquests 100 anys, un total de 12 equips han format part de la institució, començant amb l'Sporting de Cal Llong (1917-1922) fins a l'actual Futbol Club Sant Just.

Bd7uhC2CUAEM5EU

Diumenge, coincidint amb diferents partits que es succeiran en el camp, hi ha previst a les 13h l'acte d'inauguració d'una escultura de bronze commemorativa del centenari, obra de l'autor gallec Miguel Couto, i que s'instal·larà a l'entrada de l'equipament esportiu.

Paral·lelament, també aquest cap de setmana s'inicien els actes commemoratius del centenari de l'Ateneu, que està configurat per una sèrie de seccions i que són: l'Arteneu, el Ball, el Billar, el Cant Gregorià, el CorAggio, el Cor Lo Pom de Flors, l'Escola de Música, la Secció de Cultura, l'Escola d'Escriptura, Justeatre, La Ginesta, l'Orfeó Enric Morera, Pastorets, Producció Vern, SEAS, Tamboret, i Vall de Verç.

Diumenge es celebrarà a les 19h un concert de l'Orfeo Enric Morera, amb la Jove Orquestra de Sant Cugat, la Coral de Valldoreix, i la Coral del Col·legi de Farmacèutics. Interpretaran la Missa de Coronació de Mozart. Hi ha previstos altres actes al llarg de l'any del centenari.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
135

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix