Llum verda a la reforma i ampliació de l'Hospital de Sant Llorenç

Imprimeix

S’aprova una modificació per adaptar el planejament urbanístic de l’àmbit a les necessitats del projecte de millora del centre sanitari viladecanenc

La Comissió territorial d’urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona ha informat favorablement avui una modificació puntual del Pla general metropolità (PGM) que permetrà executar el projecte d’ampliació i reforma de l’Hospital de Sant Llorenç, a Viladecans. La modificació consisteix en l’adaptació dels paràmetres urbanístics a les necessitats del projecte de reforma del centre sanitari baixllobregatí.

L’àmbit de l’hospital ocupa 27.830 m2 de superfície i abasta l’antic Hospital de Sant Llorenç i tota una sèrie d’edificacions auxiliars que s’hi han anat construint amb el pas del temps. També afecta l’avinguda del Mil·lenari, al subsòl de la qual la qualificació urbanística permetia, fins ara, ubicar-hi un aparcament soterrani.

Amb la modificació del PGM, es fixa una edificabilitat màxima total de 35.469 m2 i es preveu un aparcament soterrat de 240 places sota els equipaments hospitalaris i no sota l’avinguda del Mil·lenari. Igualment, es protegeixen els elements d’interès patrimonial que conformen l’antic edifici de l’Hospital de Sant Llorenç i els arbres plataners que l’envolten.

Redacció / Foto: Generalitat