Sancionen a Renfe amb 20.000 euros per l'incident de Molins de Rei

El Departament de Territori i Sostenibilitat obre un expedient sancionador a l’operador per deixar atrapades una dotzena de persones a l’estació la matinada del 6 al 7 de maig

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha notificat l’expedient sancionador a Renfe per l’incident de començaments del mes de maig, en què una dotzena d’usuaris es van quedar atrapats a l’estació de Molins de Rei. Aquest fet, considerat com a greu, pot suposar una sanció de 20.000 euros a la companyia, per la prestació inadequada del servei i pel perjudici produït als passatgers afectats.

Els fets

L’incident es va produir a la 1.25 hores del dia 7 de maig, quan el darrer tren del dia va arribar tard a l’estació de Molins de Rei i la dotzena d’usuaris que van baixar es van trobar atrapats perquè l’estació estava tancada. L’expedient informatiu que la Generalitat va obrir en conèixer l’incident ha constatat l’incompliment de les condicions de prestació de servei per part de l’operador. Aquesta és la causa que motiva ara l’inici d’aquest expedient sancionador.

L’expedient qualifica l'incident d’infracció greu, en tant que s’han constatat deficiències en la planificació de les operacions ferroviàries amb una descoordinació en la gestió del servei i l'estació, la qual cosa va ocasionar un greu perjudici per als usuaris. Concretament, es considera que va existir una prestació incorrecta del servei, ja que no es va tenir  en compte que el tren anava amb retard a causa d’un atropellament a l’estació d’Arc del Triomf.

D’acord amb el règim sancionador previst en la Llei ferroviària catalana, Renfe té ara un període de 15 dies per efectuar les al·legacions que consideri abans que la Generalitat continuï amb la tramitació per a la resolució de  l’expedient.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix