Avui comencen les Jornades de la Dignitat a Cornellà

Imprimeix

Durant tres dies hi ha programat tot un ampli ventall d’activitats que finalitzaran amb el dissabte reivindicatiu

Aquest any, el periodista i presentador cornellanenc, Jordi Évole inaugurarà les jornades, el dijous 8 de juny a l’Auditori de Sant Ildefons, amb la presentació del documental “Astral” on es mostra la tragèdia dels migrants al Mediterrani.

El divendres serà el torn de la mobilització del món educatiu, amb activitats que reivindicaran els valors i la importància de l’educació per garantir la igualtat d’oportunitats a la societat, organitzades per diversos centres educatius, les AMPA del municipi, i centres formatius per a joves com La Carena i El Llindar.

Les Jornades de la Dignitat, que enguany arriba a la cinquena edició, finalitzaran amb el Dissabte Reivindicatiu, que començarà amb el VII Cros Popular del PELL Contra la pobresa energètica on les calories cremades per part dels participants es convertiran en kWh de consum elèctric i de gas per famílies que es troben en situació vulnerable; al final de la jornada es quantificaran els kWh aportats pels participants que es transformaran en mesures de prevenció de la pobresa energètica que impulsarà l’Ajuntament de Cornellà.

DIGNITAT g

També el dissabte les entitats socials de la ciutat es donaran cita a la plaça de Catalunya per explicar els seus projectes i reclamar, de forma conjunta, mesures per contrarestar els efectes de la crisi. A més, com cada any tindrà lloc la festa de la Ludoteca El Dau amb activitats acompanyades de la Guàrdia Urbana, els Mossos i Creu Roja, entre d’altres.

Manifest

Durant la setmana tindrà lloc una recapta d’aliments destinats a la Botiga Solidària, que proporciona productes bàsics a famílies en situació de dificultat econòmica del municipi. Tot els que ho vulguin podran col·laborar-hi portant aliments a mercats municipals, escoles bressol, establiments adherits i entitats col·laboradores de la ciutat fins al dissabte dia 10.

A més, totes les persones que ho desitgin poden adherir-se al Manifest per la Dignitat, que posa en relleu el sorgiment d’una nova pobresa que sobretot afecta els infants, convertint-se en el col·lectiu més vulnerable, ja que la seva situació “pot derivar en problemes psicosocials i de falta d’oportunitats de futur.”

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Cornellà