Ferrocarrils de la Generalitat inaugura el Montserrat Classic Express

Imprimeix

És l’únic tren restaurant turístic de Catalunya i té sortida des de Sant Boi de Llobregat

Ahir al matí es va inaugurar el Montserrat Classic Express 1890, que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Trentur, S.L. han posat en marxa, un projecte totalment innovador i únic a Catalunya. Es tracta d’una joia ferroviària modernista propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, totalment restaurada i que conserva la seva essència original modernista i històrica. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va explicar durant l’acte de presentació que “aquesta serà una experiència d’èxit. Permetrà que FGC torni a tocar l’excel·lència, no només en la mobilitat sostenible, sinó també generant valor afegit.”

montserrat classic 1

Composen el Montserrat Classic Express quatre cotxes: el C-36 datat del 1893, el C117 del 1923, i el C31 i C103, del 1925. A la seva singularitat de compartiments amb taula per a quatre persones, se li afegeix una exclusiva barra de servei de bar. Els cotxes són de fusta i tenen balcons d’accés en els seus extrems, característiques ambdues típiques de finals del segle XIX i principis del XX. El comboi serà conduit per una locomotora Alstom del 1955, fabricada a França, i amb uns colors blau i groc molt característics. La capacitat total de viatgers és de 157.

Tren turistico de Montserrat

Gastronomia sobre rails

Tots els diumenges i dimecres, iniciarà el seu recorregut a Sant Boi de Llobregat. La primera parada serà a Martorell on s’oferirà un tast de productes tradicionals catalans, així com una visita al Museu del Vapor. Tot seguit, reprendrà el seu trajecte fins a Monistrol, on els passatgers embarcaran el Cremallera de Montserrat fins al Monestir, i disposaran d’una hora i mitja per a passejar i visitar l’entorn.

tren turistic classic

A la tornada, novament al Montserrat Classic Express, els viatgers gaudiran d’un dinar, basat en una proposta de productes locals, marinat amb vins i caves catalans. El trajecte serà amenitzat per autèntics guies de l’època, que dinamitzaran i evocaran el trasllat al segle XIX.

 Redacció / Fotos: Generalitat Catalunya-La Guia Viajera