Ferrocarrils de la Generalitat inaugura el Montserrat Classic Express

És l’únic tren restaurant turístic de Catalunya i té sortida des de Sant Boi de Llobregat

Ahir al matí es va inaugurar el Montserrat Classic Express 1890, que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Trentur, S.L. han posat en marxa, un projecte totalment innovador i únic a Catalunya. Es tracta d’una joia ferroviària modernista propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, totalment restaurada i que conserva la seva essència original modernista i històrica. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va explicar durant l’acte de presentació que “aquesta serà una experiència d’èxit. Permetrà que FGC torni a tocar l’excel·lència, no només en la mobilitat sostenible, sinó també generant valor afegit.”

montserrat classic 1

Composen el Montserrat Classic Express quatre cotxes: el C-36 datat del 1893, el C117 del 1923, i el C31 i C103, del 1925. A la seva singularitat de compartiments amb taula per a quatre persones, se li afegeix una exclusiva barra de servei de bar. Els cotxes són de fusta i tenen balcons d’accés en els seus extrems, característiques ambdues típiques de finals del segle XIX i principis del XX. El comboi serà conduit per una locomotora Alstom del 1955, fabricada a França, i amb uns colors blau i groc molt característics. La capacitat total de viatgers és de 157.

Tren turistico de Montserrat

Gastronomia sobre rails

Tots els diumenges i dimecres, iniciarà el seu recorregut a Sant Boi de Llobregat. La primera parada serà a Martorell on s’oferirà un tast de productes tradicionals catalans, així com una visita al Museu del Vapor. Tot seguit, reprendrà el seu trajecte fins a Monistrol, on els passatgers embarcaran el Cremallera de Montserrat fins al Monestir, i disposaran d’una hora i mitja per a passejar i visitar l’entorn.

tren turistic classic

A la tornada, novament al Montserrat Classic Express, els viatgers gaudiran d’un dinar, basat en una proposta de productes locals, marinat amb vins i caves catalans. El trajecte serà amenitzat per autèntics guies de l’època, que dinamitzaran i evocaran el trasllat al segle XIX.

 Redacció / Fotos: Generalitat Catalunya-La Guia Viajera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix